Ontwikkellocatie Zonnepark A28
Balkendwarsweg nabij afrit 33
te Assen

Gegund

Openbare inschrijving is gesloten op 19 maart om 12:00 uur

Luchtfoto 0

Objectinformatie

Adres:
Balkendwarsweg nabij afrit 33, Assen
Huidig gebruik:
Groen
Bestemming:
Groen
Perceelgrootte:
ca. 1,5 ha

Ontwikkellocatie Zonnepark A28

De openbare inschrijving is gesloten op 19 maart 2021. Op 28 juni heeft de definitieve Gunning aan Zon Op Alle Zaken B.V. plaatsgevonden.

Het Rijksvastgoedbedrijf biedt een opstalrecht aan voor de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van een zonnepark in de gemeente Assen. Op 18 januari 2021 is de openbare inschrijving gestart. Alle informatie over de locatie en de procedure is opgenomen in het Biedboek en te downloaden via de button 'bestel het Biedboek'.

Locatie
Het toekomstige zonnepark is gelegen naast de snelweg A28 in Assen. De gemeente Assen is actief betrokken bij de energietransitie en staat dan ook positief tegenover de realisatie van een zonnepark op deze locatie. Het uit te geven terrein heeft een oppervlakte van circa 1,5 hectare. Het zonnepark mag geen hinder opleveren voor het verkeer op de A28. Daarom zal een WBR-vergunning van Rijkswaterstaat moeten worden verkregen.

Project
Er kan op deze locatie een zonnepark van circa 2 MW worden gerealiseerd. De realisatie van een zonnepark past niet binnen het bestaande bestemmingsplan. De ontwikkelaar zal in overleg met de gemeente Assen een vrijstellingsprocedure moeten doorlopen. Het project dient te voldoen aan het beleidskader Zonneparken in Assen.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst (huidige status)
  •  Levering

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Dhr. Bonajo
Telefoon: 088-1158014
E-mailadres: postbus.rvb.duurzameenergie@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod