Voormalig Kantongerecht
Stadhuisplein 75
te Tilburg

Verwacht

0

Objectinformatie

Adres: Stadhuisplein 75, 5038 TB Tilburg
Huidig gebruik: Kantongerecht
Bestemming: Maatschappelijk
Perceelgrootte: 890 m²
Bouwjaar: ca. 1970

Voormalige rechtbank te Tilburg

Binnenkort start het Rijksvastgoedbedrijf met de openbare verkoop middels openbare inschrijving van de voormalige Rechtbank aan het Stadhuisplein 75 te Tilburg.

Omschrijving
Het object is in opdracht van het Rijk (Rijksgebouwendienst), onder architectuur van Jos Bedaux, in 1970 als Kantongerecht gebouwd en in 2006 gerenoveerd. Het gebouw is per 1 november 2016 door de gemeente Tilburg aangewezen als beschermd gemeentelijk monument. Het object is kadastraal bekend gemeente Tilburg, sectie M, nummer 9660, gelegen op een perceel van 890 m2 en beschikt over 2.001 m2 VVO. Tevens beschikt het object over 15 parkeerplaatsen in de aanwezige parkeerkelder.

Ligging
Het object is gelegen op een prominente locatie in het stadscentrum, te midden van het “Stadsforum” van Tilburg. Het treinstation is op loopafstand en de uitvalswegen richting ‘s –Hertogenbosch en Breda/ Eindhoven (A65/ A58) zijn ook relatief dichtbij.

Mogelijkheden en bestemming
De huidige bestemming van het object is Maatschappelijk. De gemeente is, onder voorwaarden, bereid mee te werken aan een functiewijziging en/of een bestemmingsplanwijziging. Voor een overzicht van deze voorwaarden wordt tijdens het verkooptraject een Nota van Uitgangspunten beschikbaar gesteld.

Verkoopprocedure
Het Rijksvastgoedbedrijf treft op dit moment de voorbereidingen voor de openbare verkoop van het object. U kunt zich registreren op Biedboek.nl en aanmelden voor de mailalert. U ontvangt dan automatisch bericht als de status wijzigt. Wanneer het object de status "Te Koop" heeft is het biedboek beschikbaar.

Vragen kunt u stellen via biedboek@rijksoverheid.nl.

Status procedure  

  •  Bekendmaking/publicatie (huidige status)
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Koopovereenkomst
  •  Levering
Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (1010 KB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: De heer H. Grootenboers
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod