Voormalig steunpunt Waddenzee van Rijkswaterstaat op Ameland
Ballumerweg 30
te Nes

Verwacht

0

Objectinformatie

Adres:
Ballumerweg 30, 9163 GB Nes
Huidig gebruik:
Kantoor
Bestemming:
Bedrijf en groen
Oppervlakte (BVO):
ca. 695 m²
Perceelgrootte:
4.515 m²
Bouwjaar:
ca. 1984

Voormalig steunpunt Waddenzee van Rijkswaterstaat op Ameland

Het Rijksvastgoedbedrijf is bezig met de voorbereiding van de verkoop van het voormalige Rijkswaterstaatsteunpunt ‘Waddenzee’ aan de Ballumerweg 30, 9163 GB te Nes op Ameland. Het streven is om eind 2020 het object te verkopen per openbare inschrijving. Over passende vervolgbestemmingen voor de locatie is het Rijksvastgoedbedrijf nog in overleg met de gemeente Ameland.

Het voormalige steunpunt van Rijkswaterstaat bestaat uit een kantoorruimte, een werkplaats en twee rietgedekte overkappingen.

Het houten gebouw heeft een bruto vloeroppervlak van circa 695 m2 en wordt verwarmd middels een CV-installatie met radiatoren. Het kantoor van ongeveer 216 m2 is voorzien van een verdieping. Zowel op de begane grond als op de verdieping bevinden zich kantoor/vergaderruimten. De werkplaats van circa 441 m2 is opgedeeld in drie ruimten, waarbij de helft is voorzien van een zoldervloer. Het tussenlid met wasruimte is ongeveer 38 m2. Het perceel is kadastraal bekend Nes Ameland, sectie A, nummer 5085, groot 4.515 m2.

Bestemming
De huidige bestemming van het perceel is conform het vigerende bestemmingsplan ‘Nes’ (vastgesteld d.d. 24 november 2014) ‘bedrijf en groen’. De bestemming ‘bedrijf’ heeft een oppervlakte van ongeveer 3.900 m2, met een bouwblok van ongeveer 1.680 m2. De bestemming ‘groen’ is ongeveer 600 m2.

Ligging en bereikbaarheid
De locatie is gelegen nabij het centrum van Nes. In de nabije omgeving bevindt zich een basisschool, een loods van de KNRM, een aantal woningen en de Katteplas. Het centrum van Nes is op 300 meter lopen en een bushalte met verbindingen naar de Veerdam, Ballum en naar Buren bevindt zich direct voor entree van de locatie.

De locatie heeft potentie. Te denken valt bijvoorbeeld aan een functie met (recreatieve) dienstverlening, kantoor, zorg, maatschappelijk, maar ook vormen van wonen (zorg, senioren, tijdelijke huisvesting) zouden wellicht passend kunnen zijn. De nieuwe eigenaar zal hiervoor een procedure tot wijzigen van het bestemmingsplan moeten doorlopen.

De gemeente Ameland zal voorafgaand aan de verkoop middels een principebesluit kenbaar maken welke toekomstige bestemmingen zij voor de locatie kansrijk en passend acht.

Verkoopprocedure
Het Rijksvastgoedbedrijf treft op dit moment de voorbereidingen voor de openbare verkoop van het object. U kunt zich registreren op Biedboek.nl en aanmelden voor de mailalert. U ontvangt dan automatisch bericht als de status wijzigt. Wanneer het object de status "Te Koop" heeft is het biedboek beschikbaar.

De openbare verkoop zal gaan via een makelaar middels inschrijving.

Vragen kunt u stellen via biedboek@rijksoverheid.nl.

Status procedure  

  •  Bekendmaking/publicatie (huidige status)
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Mevrouw E. van der Heide
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod