Voormalige scheepswerf
Spijksedijk 2, 2a, 4 en 6
te Gorinchem

Te koop

Spijksedijk overzicht 0

Objectinformatie

Adres:
Spijksedijk 2, 2a, 4 en 6, 4207 GN Gorinchem
Bestemming:
Bedrijventerrein
Oppervlakte (BVO):
ca. 4.332 m²
Perceelgrootte:
ca. 10.185 m²
Bouwjaar:
ca. 1950

Voormalige scheepswerf te Gorinchem

Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt door middel van een openbare inschrijving het bedrijventerrein gelegen aan de Spijksedijk 2 t/m 6 te Gorinchem.

Eind november 2020 heeft het Rijksvastgoedbedrijf besloten de verkoopprocedure tijdelijk op te schorten. Reden hiervoor was het verzoek van de gemeente Gorinchem om gezamenlijk de kaders voor een mogelijke herontwikkeling vast te leggen in een Nota van Uitgangspunten.

Op 24 februari 2022 is de Nota van Uitgangspunten door de gemeenteraad van de gemeente Gorinchem vastgesteld. De Nota van Uitgangspunten biedt ruimte voor nieuwe functies en transformatie van het gebied, waarbij de nadruk ligt op het creëren van een gemengd woon-/werkklimaat.

De Nota van Uitgangspunten wordt toegevoegd aan het huidige Biedboek. De verkoop van dit object ligt al geruime tijd stil, aangezien de gehele Rijksportefeuille (waaronder dit object) onderzocht wordt op mogelijkheden om speciale doelgroepen te huisvesten en tijdelijke woningen te bouwen. Als dit object hiervoor ongeschikt blijkt, wordt de verkoop van dit object hervat en zal dit kenbaar worden gemaakt op Biedboek.nl.

Omschrijving
Het object bestaat uit 4 bebouwde percelen met loodsen. De voormalige scheepswerf is gelegen ten noorden van de 16e-eeuwse stadmuren en maken deel uit van het historisch centrum van vestingstad Gorinchem. Het Object wordt omsloten door de Spijksedijk en de rivier de Linge. Tevens is er een belangrijke zichtas aan de waterzijde kijkend over de Linge met uitzicht op de historische molen op de Bagijnenwal.

De percelen zijn volledige eigendom van de Staat en kadastraal bekend als:
- gemeente Gorinchem, sectie A, nummer 6229, groot 2.170 m²
- gemeente Gorinchem, sectie A, nummer 6230, groot 1.640 m²
- gemeente Gorinchem, sectie A, nummer 6231, groot 2.705 m²
- gemeente Gorinchem, sectie A, nummer 6232, groot 3.670 m²
De totale oppervlakte bedraagt 10.185 m².

Ligging
De nabije omgeving kenmerkt zich door het hoge voorzieningenniveau in de vorm van winkelvoorzieningen en eetgelegenheden. Op loopafstand bevinden zich het historisch centrum van Gorinchem en de woonboulevard Spijksepoort.

Door de centrale ligging van Gorinchem, te midden van Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland, liggen diverse uitvalswegen zoals de rijksweg A27 (Amsterdam – Antwerpen) en de rijksweg A15 (Rotterdam/Europoort – Arnhem) binnen direct bereik. De steden Utrecht, Rotterdam, Breda en ’s-Hertogenbosch zijn door de gunstige ligging met de auto binnen 30 minuten te bereiken. Bovendien beschikt de locatie over uitstekende openbaar vervoerverbindingen.

Mogelijkheden en bestemming
Volgens informatie van de gemeente Gorinchem valt het Object onder de bepalingen van het bestemmingsplan ‘Binnenstad e.o.’, vastgesteld op 1 april 2015. De bestemming luidt: ‘Bedrijventerrein’ en dubbelstemming ‘Archeologische waarde’ en ‘Beschermd stadsgezicht’.

Voor nadere informatie over het vigerend bestemmingsplan wordt verwezen naar de website van de gemeente Gorinchem, te weten www.gorinchem.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Verkoopprocedure
Het object zal verkocht worden via een openbare inschrijving met voorwaardelijke- en onvoorwaardelijke biedingen.
Een uitgebreide omschrijving van de verkoopprocedure en -voorwaarden vindt u in het biedboek. Dit kunt u voor € 75,- bestellen.

Vragen kunt u stellen via biedboek@rijksoverheid.nl.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie (huidige status)
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Koopovereenkomst
  •  Levering

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: De heer A.C. Buis
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod