Voormalige scheepswerf
Spijksedijk 2, 2a, 4 en 6
te Gorinchem

Te koop

Vanaf 7 september 2020 is het digitale biedboek beschikbaar.

Bestel het biedboek
Spijksedijk overzicht 0

Objectinformatie

Adres:
Spijksedijk 2, 2a, 4 en 6, 4207 GN Gorinchem
Bestemming:
Bedrijventerrein
Oppervlakte (BVO):
ca. 4.332 m²
Perceelgrootte:
10.185 m²
Bouwjaar:
ca. 1950

Voormalige scheepswerf te Gorinchem

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft besloten de verkoopprocedure voor het object aan de Spijksedijk 2, 2a, 4 en 6 te Gorinchem tot eind januari 2021 tijdelijk op te schorten. Reden hiervoor is het verzoek van de gemeente Gorinchem om de herontwikkelingsmogelijkheden van de locatie en het gebied te onderzoeken om te komen tot de realisatie van een gemengd woon- en werkklimaat. Indien dit kansrijk blijkt, zal de gemeente een Nota van Uitgangspunten willen opstellen. Het Rijksvastgoedbedrijf ziet hierin kansen en heeft besloten mee te werken.

Eind januari 2021 zal duidelijk worden of de herontwikkeling kansrijk lijkt en uitgewerkt zal kunnen worden in een Nota van Uitgangspunten. Indien dit het geval is, zal de verkoopprocedure na de zomerperiode van 2021 weer opgestart worden. Nadere informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.

Omschrijving
Het object bestaat uit 4 bebouwde percelen met loodsen. De voormalige scheepswerf is gelegen ten noorden van de 16e-eeuwse stadmuren en maken deel uit van het historisch centrum van vestingstad Gorinchem. Het Object wordt omsloten door de Spijksedijk en de rivier de Linge. Tevens is er een belangrijke zichtas aan de waterzijde kijkend over de Linge met uitzicht op de historische molen op de Bagijnenwal.

De percelen zijn volledige eigendom van de Staat en kadastraal bekend als:
- gemeente Gorinchem, sectie A, nummer 6229, groot 2.170 m²
- gemeente Gorinchem, sectie A, nummer 6230, groot 1.640 m²
- gemeente Gorinchem, sectie A, nummer 6231, groot 2.705 m²
- gemeente Gorinchem, sectie A, nummer 6232, groot 3.670 m²
De totale oppervlakte bedraagt 10.185 m².

Ligging
De nabije omgeving kenmerkt zich door het hoge voorzieningenniveau in de vorm van winkelvoorzieningen en eetgelegenheden. Op loopafstand bevinden zich het historisch centrum van Gorinchem en de woonboulevard Spijksepoort.

Door de centrale ligging van Gorinchem, te midden van Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland, liggen diverse uitvalswegen zoals de rijksweg A27 (Amsterdam – Antwerpen) en de rijksweg A15 (Rotterdam/Europoort – Arnhem) binnen direct bereik. De steden Utrecht, Rotterdam, Breda en ’s-Hertogenbosch zijn door de gunstige ligging met de auto binnen 30 minuten te bereiken. Bovendien beschikt de locatie over uitstekende openbaar vervoerverbindingen.

Mogelijkheden en bestemming
Volgens informatie van de gemeente Gorinchem valt het Object onder de bepalingen van het bestemmingsplan ‘Binnenstad e.o.’, vastgesteld op 1 april 2015. De bestemming luidt: ‘Bedrijventerrein’ en dubbelstemming ‘Archeologische waarde’ en ‘Beschermd stadsgezicht’.

Voor nadere informatie over het vigerend bestemmingsplan wordt verwezen naar de website van de gemeente Gorinchem, te weten www.gorinchem.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Verkoopprocedure
Het object zal verkocht worden via een openbare inschrijving met voorwaardelijke- en onvoorwaardelijke biedingen.
Een uitgebreide omschrijving van de verkoopprocedure en -voorwaarden vindt u in het biedboek. Dit kunt u voor € 75,- bestellen.

Belangrijke data
7 september 2020: start openbare inschrijving

Vragen kunt u stellen via biedboek@rijksoverheid.nl.

Status procedure  

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek (huidige status)
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: De heer K.H. Stam
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod