Elevator
Nabij Kanaalweg 91
te Utrecht

Verkocht
0

Objectinformatie

Adres:
Nabij Kanaalweg 91, 3533HH Utrecht
Huidig gebruik:
Geen
Bestemming:
Groen
Perceelgrootte:
ca. 336 m²
Bouwjaar:
ca. 1978

Elevator nabij Kanaalweg 91 te Utrecht

Het Rijkvastgoedbedrijf biedt middels een openbare inschrijving via Alberts & Muus Bedrijfshuisvesting te koop aan: een uniek object in de Utrechtse wijk Oog en Al.

Object
Op een schitterende locatie aan het Merwedekanaal staat de gemeentelijk monumentale losinstallatie die behoorde bij de Cereol fabriek die hier vroeger stond.

De in 1908 opgericht Coƶperatieve Olie- en Lijnkoekenfabriek had vanaf de aanvang een installatie (scheepselevator/ graanlosinstallatie) aan de Kanaalzijde om de grondstoffen vanuit afgemeerde schepen via een transportbaan in de fabriek te transporteren.
De nu aanwezige mechanische losinstallatie dateert uit 1978. De installatie staat op kade van het sluizencomplex Merwedekanaal (de kade is een rijksmonument). De transportbanen zijn niet meer aanwezig en de pompinstallatie is incompleet.

Omschrijving
Op een betonnen plaat gesitueerde losinstallatie, bestaande uit twee stalen, geknikte schoorpoten (hoog circa 20 meter) die samen de hoofdconstructie vormen.
Twee smalle stalen schoren ondersteunen de constructie aan de kanaalzijde. Aan de hoofdconstructie hangt op circa 17 meter een giek (uithouder).
De bediening is gecentreerd in een met aluminium bekleedde 'kast' tussen de poten. Een trappartij met bordessen is tegen en tussen de schoorpoten geplaatst.

Bestemming
Het onderhavige object is in het bestemmingsplan Actualisering 2015 Oog in Al en Lunetten opgenomen met de bestemming “Groen”. De Gemeente Utrecht staat welwillend tegenover een eventuele bestemmingswijziging indien het “cultuur en welzijn” betreft. Horeca is nadrukkelijk niet toegestaan. Koper zal zelf met de gemeente in overleg moeten treden om te toetsten of het voorgenomen gebruik zal worden toegestaan. Het risico met betrekking tot eventuele benodigde bestemmingswijziging ligt geheel bij Koper.

Tevens wordt verwezen naar Ruimtelijkeplannen.nl.

Monument
Het object is door de gemeente Utrecht aangewezen als gemeentelijk monument.

Verkoopprocedure
Het object zal verkocht worden via een openbare inschrijving via Alberts & Muus Bedrijfshuisvesting. Voor meer informatie over dit object en de verkoopprocedure/-voorwaarden klikt u hier . Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de makelaar.

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Alberts & Muus Bedrijfshuisvesting B.V.
Contactpersoon:
Telefoon: 030-2381818
E-mailadres: info@albertsmuus.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod