Koepelgevangenis 'De Berg' te Arnhem
Wilhelminastraat 16
te Arnhem

Verkocht

Vanaf 9 oktober 2017 tot en met 7 december 2017 11.00 uur was het digitale biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Wilhelminastraat 16, 6812 CW Arnhem
Huidig gebruik:
Penitentiaire inrichting
Bestemming:
Maatschappelijke doeleinden-penitentiaire inrichting
Oppervlakte (BVO):
ca. 17.000 m²
Perceelgrootte:
ca. 02.18.88 ha
Bouwjaar:
ca. 1886

Koepelcomplex PI 'De Berg' in Armhem is verkocht

Het markante koepelcomplex in Arnhem heeft een nieuwe eigenaar. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het complex verkocht aan de combinatie Ter Steege Gebiedsontwikkeling (onderdeel van Ter Steege Holding B.V.) en Explorius Vastgoedontwikkeling (onderdeel van Nijhuis Bouw B.V.) beide uit Rijssen. Zij hebben het hoogste bod uitgebracht. Bij het daadwerkelijk realiseren van de ambities zullen de kopende partijen zorgen dat de plannen passen bij het ruimtelijke beleid van de gemeente Arnhem. De kopers gaan op korte termijn in gesprek met de omliggende buurt en de gemeente Arnhem over de planontwikkeling.

De partijen ondertekenden op 6 juni 2018 op de vastgoedbeurs Provada in de RAI Amsterdam de koopovereenkomst.

Koepelcomplex
‘De Berg’ is de eerste van de drie koepelgevangenissen in Nederland en is typologisch uniek, ook internationaal gezien. Door zijn markante vorm en omvang is het complex al van grote afstand zichtbaar. Het complex bestaat uit verschillende gebouwen De originele bouw dateert uit de periode 1882-1886 en de nieuwbouw en restauratie van de oudbouw van rond de eeuwwisseling. Het huidige bruto vloeroppervlak bedraagt ca. 17.000 m2 waarvan ongeveer 7.000 m2 nieuwbouw uit 2005. Het koepelcomplex is beschermd als gemeente- en rijksmonument. De grond en alle opstallen zijn in vol eigendom van het Rijk. Het complex wordt door het Rijksvastgoedbedrijf leeg opgeleverd.

Verkoopproces
Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het gehele terrein inclusief alle gebouwen in één keer te koop aangeboden. De verkoop vond plaats bij openbare inschrijving met een voorselectie. Er was sprake van een voorselectie waarbij onder andere aan de hand van een aantal referentieprojecten ervaring moest worden aangetoond met vergelijkbare projecten. Het gaat om bewezen ervaring met het ontwerpen, (her)ontwikkelen, bouwen of financieren van projecten van minimaal 2.000 m2 bvo. Na de (beperkte) voorselectie kregen partijen een uitnodiging een bod uit te brengen.

De Staat heeft de mogelijkheid geboden een bieding onder voorwaarden in te dienen. Er kon zowel een onvoorwaardelijke als voorwaardelijke bieding worden uitgebracht. Alleen voorwaarden ten aanzien van ruimtelijke ordeningsaspecten met betrekking tot het object waren toegestaan. Bij een voorwaardelijke bieding was het indienen van een Visie over de herontwikkeling van de koepelgevangenis verplicht. Bij een onvoorwaardelijke bieding mocht een Visie worden ingediend.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (1 MB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Dhr. C.G.A.M. Meereboer
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod


Biedboek 10 jaar