Karakteristiek geschakeld herenhuis in het centrum van Breda
Delpratsingel 4
te Breda

Verkocht

Het digitale Biedboek was beschikbaar van 16 september 2019 tot en met 28 oktober 2019.

0

Objectinformatie

Adres:
Delpratsingel 4, 4811 AM Breda
Huidig gebruik:
Kantoor
Bestemming:
Wonen met de functieaanduiding Maatschappelijk
Oppervlakte (BVO):
ca. 355 m²
Perceelgrootte:
ca. 244 m²
Bouwjaar:
ca. 1880

Verkocht: karakteristiek geschakeld herenhuis in het centrum van Breda

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft dit prachtige monumentale herenhuis te koop aangeboden middels openbare inschrijving.

Omschrijving
Deze karakteristieke kantoorvilla, gebouwd rond 1880, telt 4 bouwlagen waaronder de kelder, begane grond, eerste - tweede - en derde verdieping. Op de begane grond zijn vergaderruimtes en een keuken gesitueerd. De eerste - en tweede verdieping zijn als kantoorruimten in gebruik en de zolder doet dienst als opslag. Het pand kenmerkt zich door de authentieke gevelornamenten en balustrades aan de buitenzijde. Ook aan de binnenzijde zijn authentieke details bewaard gebleven zoals de hoge plafonds voorzien van sierlijsten. Daarnaast heeft het object een gemeentelijke monumentenstatus.

Ligging
Het object is gelegen op een goede locatie aan de Singel en het Valkenbergpark. De markante ligging in het bekende en toonaangevende 'Spoorzone' gebied heeft potentie voor de toekomst. Het gebied wordt de komende jaren verder getransformeerd tot een binnenstedelijke woon - en werkomgeving waarbij een mix van wonen, werken, ontspanning en dienstverlenende functies een plaats zullen krijgen. In de directe omgeving zijn diverse kantoorvilla's, woningen en kleinschalige bedrijvigheid gelegen. De centrale ligging tussen station en stadscentrum, de goede ontsluiting en de beschikking over voldoende openbare (betaalde) parkeergelegenheid maken deze locatie erg aantrekkelijk.

Mogelijkheden en bestemming
Volgens de gemeente Breda is de bestemming van het object beschreven in het bestemmingsplan 'Spoorbuurt', vastgesteld door de gemeenteraad op 25 juni 2015. Volgens dit vigerende bestemmingsplan is het object bestemd voor 'wonen, met de functieaanduiding 'maatschappelijk'.

Voor nadere informatie over het vigerende bestemmingsplan wordt verwezen naar de website van de gemeente Breda, te weten www.breda.nl / www.ruimtelijkeplannen.nl.

Verkoopprocedure
Het object is verkocht via een openbare inschrijving met voorwaardelijke- en onvoorwaardelijke biedingen. Een uitgebreide omschrijving van de verkoopprocedure en -voorwaarden vond u in het Biedboek. Dit Biedboek was kosteloos digitaal te bestellen op www.biedboek.nl.

Vragen kunt u stellen via biedboek@rijksoverheid.nl

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (948 KB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: De heer H. Grootenboers
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod