Rijksmonumentaal pand in het centrum van Amsterdam
Haarlemmerdijk 118
te Amsterdam

Verwacht

0

Objectinformatie

Adres: Haarlemmerdijk 118, 1013 JH Amsterdam
Huidig gebruik: Woningen en winkelruimte
Bestemming: Centrum – 2
Oppervlakte (BVO): ca. 262 m²
Perceelgrootte: 68 m²

Binnenkort te koop: rijksmonumentaal pand in het centrum van Amsterdam

In het vierde kwartaal van 2019 start het Rijksvastgoedbedrijf met de openbare verkoop middels openbare inschrijving van het karakteristieke pand op een unieke locatie aan de Haarlemmerdijk in het centrum van Amsterdam.

Omschrijving
Het object, met de adressen 118a t/m d, betreft een 17e eeuws pand met 18e eeuwse gevel. Het heeft een klokvormige top met rollagen daterend uit de 19e eeuw. Het pand is gelegen op eigen grond. Er is geen sprake van erfpacht. Het betreft een rijksmonument met monumentnummer 1347. De begane grond en kelder, 118a, betreffen bedrijfsruimte en zijn regulier verhuurd als winkelruimte. 118b (eerste verdieping) en 118c (tweede verdieping) zijn in gebruik gegeven aan een leegstandbeheerder en worden bewoond. De derde en vierde verdieping zijn aangeduid als 118d en regulier verhuurd als woning.

Ligging
Het pand aan de Haarlemmerdijk is gelegen op een zeer centrale locatie in de Haarlemmerbuurt te Amsterdam. De Haarlemmerdijk wordt gewaardeerd als een leuke en bijzondere winkelstraat met een diversiteit aan boutiekjes, eet- en drinkgelegenheden en entertainment. Tevens is het een uitermate centrale woonlocatie. Het object is gelegen op circa 15 minuten loopafstand van station Amsterdam Centraal. Het Westerpark is binnen nog geen 10 minuten lopend te bereiken.

Mogelijkheden en bestemming
Volgens het bestemmingsplan ‘Haarlemmerbuurt/Westelijke eilanden’, vastgesteld op 05 november 2014, is de enkelbestemming: Centrum – 2. Deze bestemming biedt diverse gebruiksmogelijkheden zoals wonen, kantoren, detailhandel en horeca. De dubbelbestemmingen zijn ‘Waarde- Archeologie 2’ en ‘Waarde - Cultuurhistorie’. Voor meer informatie over de bestemming wordt verwezen naar Ruimtelijkeplannen.nl.

Verkoopprocedure
Het Rijksvastgoedbedrijf treft op dit moment de voorbereidingen voor de openbare verkoop. U kunt zich registreren op Biedboek.nl en aanmelden voor de mailalert. U ontvangt dan automatisch een bericht als de status wijzigt. Wanneer het object de status 'Te koop' heeft is het Biedboek beschikbaar. In het Biedboek vindt u informatie over onder meer de verkoopprocedure en verkoopvoorwaarden.

Heeft u vragen dan kunt u deze stellen via biedboek@rijksoverheid.nl.

Status procedure  

  •  Bekendmaking/publicatie (huidige status)
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Koopovereenkomst
  •  Levering
Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (129 KB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Mevr. M. Smeets
Telefoon: 088 115 80 20
E-mailadres: Biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod