Rijksmonumentaal pand in het centrum van Amsterdam
Haarlemmerdijk 118
te Amsterdam

Verkocht

Vanaf 3 oktober 2019 tot en met 22 januari 2020 was het digitale Biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Haarlemmerdijk 118, 1013 JH Amsterdam
Huidig gebruik:
Woningen en winkelruimte
Bestemming:
Centrum – 2
Oppervlakte (BVO):
ca. 262 m²
Perceelgrootte:
ca. 68 m²

Rijksmonumentaal pand in het centrum van Amsterdam

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het rijksmonumentale pand op een unieke locatie aan de Haarlemmerdijk in het centrum van Amsterdam verkocht aan Stadsgoed Monumenten B.V. De verkoop geschiedde door middel van een openbare inschrijvingsprocedure zonder voorselectie

Omschrijving
Het object, met de adressen 118 A t/m D, betreft een 17e eeuws pand met 18e eeuwse gevel. Het heeft een klokvormige top met rollagen daterend uit de 19e eeuw. Het pand is in volle eigendom van de Staat en is kadastraal bekend als gemeente Amsterdam, sectie L, nummer 6356. Er is geen sprake van erfpacht. Het betreft een rijksmonument met monumentnummer 1347.

118A (begane grond en kelder)
De begane grond en kelder betreffen een bedrijfsruimte. De winkel is te vinden op de begane grond. Aan de achterzijde is een keuken en in de kelder een ruime opslagruimte aanwezig. 118A is regulier verhuurd als winkelruimte.

118B (eerste verdieping)
Een zelfstandige eenheid bestaande uit een woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer en berging. Deze verdieping is, tot de eigendomsoverdracht, in gebruik gegeven aan een leegstandbeheerder en wordt momenteel bewoond.

118C (tweede verdieping)
Een zelfstandige eenheid bestaande uit een woon-/ slaapkamer, keuken en badkamer. Deze verdieping is eveneens, tot de eigendomsoverdracht, in gebruik gegeven aan een leegstandbeheerder en wordt momenteel bewoond.

118D (derde en vierde verdieping)
De derde en vierde verdieping vormen samen een woning. Op de derde verdieping zijn de woonkamer, keuken en badkamer gesitueerd. De vierde verdieping is in gebruik als slaapkamer. 118D is regulier verhuurd als woning.

* 118A en 118D zijn regulier verhuurd. Deze huurovereenkomsten blijven in stand bij verkoop van het object. 118B en 118C zijn in gebruik gegeven aan een leegstandbeheerder. Deze overeenkomsten worden voor de juridische levering opgezegd en beëindigd

Ligging
Het pand aan de Haarlemmerdijk is gelegen op een zeer centrale locatie in de Haarlemmerbuurt te Amsterdam. De Haarlemmerdijk wordt gewaardeerd als een leuke en bijzondere winkelstraat met een diversiteit aan boetiekjes, eet- en drinkgelegenheden en entertainment. Tevens is het een uitermate centrale woonlocatie. Het object is gelegen op circa 15 minuten loopafstand van station Amsterdam Centraal. Het Westerpark is binnen nog geen 10 minuten lopend te bereiken vanaf het object.

Mogelijkheden en bestemming
Volgens het bestemmingsplan ‘Haarlemmerbuurt/Westelijke eilanden’, vastgesteld op 05 november 2014, is de enkelbestemming: Centrum – 2. Deze bestemming biedt diverse gebruiksmogelijkheden zoals wonen, kantoren, detailhandel en horeca. De dubbelbestemmingen zijn ‘Waarde- Archeologie 2’ en ‘Waarde - Cultuurhistorie’. Voor meer informatie over de bestemming wordt verwezen naar Ruimtelijkeplannen.nl.

Verkoopprocedure
Het object wordt verkocht via een openbare inschrijving met voorwaardelijke- en onvoorwaardelijke biedingen. Een uitgebreide omschrijving van de verkoopprocedure en -voorwaarden en meer informatie over het object vindt u in het Biedboek. Dit Biedboek kunt u digitaal bestellen voor € 75,- op www.biedboek.nl.

Belangrijke datums
• 3 oktober 2019: start openbare verkoop
• 23 januari 2020 11.00 uur: uitbrengen biedingen (voorwaardelijk en/of onvoorwaardelijk)
• 19 maart 2020 (in beginsel): gunning

Heeft u vragen dan kunt u deze stellen via biedboek@rijksoverheid.nl.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (129 KB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Mevr. M. Smeets
E-mailadres: Biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod