Voormalig Paleis van Justitie
Prinsengracht 432-436
te Amsterdam

Verkocht

Het digitale biedboek was vanaf 3 mei tot en met 13 juni 2014 te bestellen.

0

Objectinformatie

Adres:
Prinsengracht 432-436, 1017 KE Amsterdam
Huidig gebruik:
Gerechtshof
Bestemming:
Gemengd-2
Oppervlakte (BVO):
ca. 15.387 m²
Perceelgrootte:
ca. 00.57.73 ha
Bouwjaar:
ca. 1664

Verkocht: het voormalig Paleis van Justitie gelegen aan de Prinsengracht 432-436 te Amsterdam.

De koop van het voormalige Paleis van Justitie aan de Prinsengracht in Amsterdam is gegund aan M7 Development B.V. uit Den Bosch. Het bedrijf betaalt 61,3 miljoen euro voor het pand aan het Rijksvastgoedbedrijf. Na een grootscheepse verbouwing komt er een tophotel in.

M7 Development werkt samen met een internationale hotelketen in het 5-sterrensegment. Op die manier houdt het bedrijf rekening met het hotelbeleid van de gemeente Amsterdam. De gemeente had het gebouw al aangewezen als mogelijke locatie voor een tophotel. Tijdens het verkoopproces hebben het Rijksvastgoedbedrijf en Amsterdam nauw samengewerkt. Zo konden geselecteerde gegadigden hun plannen indicatief door de gemeente laten beoordelen.

In totaal hadden negen bedrijven een bod uitgebracht, allemaal hotelketens of bouwbedrijven met plannen een hotel in het gebouw te vestigen.

Object
Het gebouw dateert uit 1664 en 1864 en heeft ruim 175 jaar dienst gedaan als het Gerechtshof van Amsterdam. Het is een tijdloos, iconisch gebouw gesitueerd aan een van de mooiste grachten van Amsterdam. De ruime vertrekken, de brede gangen en de hoge plafonds geven het voormalige Paleis van Justitie een unieke klassieke atmosfeer. De totale bruto vloeroppervlakte van ongeveer 15.387 m┬▓ is verdeeld over vijf bouwlagen en een souterrain. Het gebouw met een imposante gevel van ongeveer 125 meter langs de Prinsengracht staat op eigen grond.

Bestemmingsplan:
De huidige bestemming is ‘Gemengd - 2’. Het dagelijks bestuur van de gemeente Amsterdam kan gebruik maken van haar wijzigingsbevoegdheid binnen het huidige bestemmingsplan. De gemeente hecht aan een goede en duurzame toekomstige invulling van dit karakteristieke gebouw. Voor de deelnemers heeft de gemeente daartoe een proces ingericht om al tijdens de verkoopprocedure te kunnen faciliteren.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

DTZ Zadelhoff
Contactpersoon: drs. M. Besselaar MRE of ir. V. Huizinga MRE MRICS RT

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod