Voormalig steunpunt Rijkswaterstaat Prinses Irenesluizen
Sluis Noord 14
te Wijk bij Duurstede

Verkocht
0

Objectinformatie

Adres:
Sluis Noord 14, 3961 ML Wijk bij Duurstede
Huidig gebruik:
Vastgoedbescherming/leegstandbeheer
Bestemming:
Enkelbestemming "Verkeer", dubbelbestemming "Waterstaat-Waterstaatkundige functie" met functieaanduiding: Sluis
Oppervlakte (BVO):
ca. 588 m²
Perceelgrootte:
ca. 2.610 m²
Bouwjaar:
ca. 1974

Voormalig steunpunt van Rijkswaterstaat op een bijzondere locatie nabij de Prinses Irenesluizen te Wijk bij Duurstede

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft middels een openbare inschrijving via VeldhuizenKoot Makelaars verkocht:
Voormalig steunpunt van Rijkswaterstaat op een bijzondere locatie nabij de Prinses Irenesluizen te Wijk bij Duurstede voor een bedrag van € 563.000,-.

Omschrijving
Het te verkopen pand betreft een voormalig steunpunt van Rijkswaterstaat bestaande uit een kantoor, werkplaats met opslag, erf, verharding, ondergrond en verdere aanhorigheden en is kadastraal bekend gemeente Wijk bij Duurstede, sectie E, nummer 3141 groot 2.610 m2.

Indeling: entree, gang, garderobe met toiletten, was- en kleedruimte en CV ruimte. Aan de rechterzijde is een kantine en een 2-tal kantoorruimtes gesitueerd. De overige ruimtes zijn in gebruik geweest als werkplaats en opslag/magazijn. Helemaal links achterin bevindt zich een traforuimte inclusief trafo van Stedin.

Ligging
Het pand is gelegen aan een doodlopende weg even buiten de bebouwde kom nabij de Prinses Irenesluizen, grenzend aan het Amsterdam Rijnkanaal.

Aan de achterzijde van het terrein bevindt zich een 5-tal garageboxen in eigendom van derden. Deze garageboxen zijn te bereiken via een erfdienstbaarheid ten laste van het te verkopen perceel. Direct ten westen van het te verkopen perceel staat een zendmast en ten oosten is een aantal voormalige arbeiderswoningen gelegen.

Op redelijk korte afstand ligt de kern van Wijk bij Duurstede met alle dagelijkse voorzieningen. De afstand tot het dichtstbijzijnde bedrijventerrein Broekweg is circa 500 meter.

De ontsluiting en de bereikbaarheid met de auto is mede vanwege de nabij gelegen N229 goed. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is beperkt. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en openbare parkeergelegenheid in de nabijheid aanwezig.

Mogelijkheden en bestemming
De huidige bestemming volgens het vigerende bestemmingsplan "Buitengebied 2015", door de gemeenteraad vastgesteld op 17 februari 2015, is "Verkeer" (enkelbestemming) en "Waterstaat - Waterstaatkundige functie" (dubbelbestemming) met functieaanduiding "Sluis".

Naar aanleiding van een principeverzoek van het Rijksvastgoedbedrijf heeft de gemeente Wijk bij Duurstede besloten in principe medewerking te verlenen aan een bestemmingswijziging naar "Bedrijf" of "Wonen", of een andere bestemming die binnen de beleids- en milieukaders past, onder de voorwaarde dat er een ruimtelijke procedure wordt doorlopen waarbij alle nog noodzakelijke onderzoeken worden verricht.

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (20 MB)

Contactgegevens

VeldhuizenKoot Makelaars
Contactpersoon: Dhr. J. H. Koot
Telefoon: 030- 236 7000
E-mailadres: info@veldhuizenkoot.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod