Kantoorgebouw
Koninginneweg 111
te Haarlem

Verkocht
0

Objectinformatie

Adres:
Koninginneweg 111, 2012GM Haarlem
Huidig gebruik:
Kantoordoeleinden
Bestemming:
Kantoor
Oppervlakte (BVO):
ca. 1.431 m²
Perceelgrootte:
ca. 00.18.86 ha
Bouwjaar:
ca. 1969

Koninginneweg 111 is verkocht.

Verkocht
Het kantoorgebouw aan de Koninginneweg 111 in Haarlem is door het Rijksvastgoedbedrijf verkocht voor € 1.110.000,-

Object en kadastrale informatie
Het kantoorgebouw is rond 1969 gebouwd naar ontwerp van architect D.J. Schenk van de Rijksgebouwendienst. Het object bestaat uit drie bouwlagen. Doordat de eerste bouwlaag aan de achterzijde uitsteekt en de twee daarboven gelegen bouwlagen overhangen, lijkt het pand uit twee delen te bestaan. Het totale bruto vloeroppervlak bedraagt ca. 1467 m². Er bevinden zich ca. 24 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Ligging
Het gebouw is gelegen in de populaire Koninginnebuurt nabij het centrum van Haarlem. De belendende percelen bestaan voornamelijk uit woningen. De Koninginnebuurt is een gewilde stadswijk met ruime villa’s en aaneengeschakelde herenhuizen. Naast wonen is de wijk ook in trek als kantoorlocatie o.a. voor notarissen, advocaten en makelaarskantoren. De wijk is eind 19e eeuw gebouwd met een parkachtige infrastructuur. Het gebouw is geen monument maar is wel gelegen in een beschermd stadsgezicht.

Het object is goed bereikbaar met de auto via de N201, N205, N208, de Rijksweg A4 en A9. Per openbaar vervoer is het object ook goed te bereiken. Het object ligt op ca. 10 minuten afstand van het station, waarvandaan onder andere treinen in de richting van Haarlem, Amsterdam en Den Haag vertrekken. Eveneens doorkruisen verschillende buslijnen de nabije omgeving van het object.

Bestemmingsplan
Volgens het huidige bestemmingsplan “Koninginnebuurt” luidt de bestemming “Kantoor”. De gemeente Haarlem heeft aangegeven in het plan van aanpak “transformatie leegstaande kantoren” mee te willen werken aan functiewijzigingen of verruiming van de bestemming van leegstaande kantoren. Uit een quickscan van de gemeente is gebleken dat, gezien de overwegende woonbuurt waarin het object is gelegen, zij een transformatie naar wonen als acceptabel beschouwd. De haalbaarheid van een woonfunctie is afhankelijk van de uiteindelijke invulling van een plan.

De Staat aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent door de gemeente gedane, c.q. van de gemeente ontvangen informatie omtrent de bestemming. Nadere informatie omtrent de bestemming kunt u bij de gemeente Haarlem opvragen.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: G. ten Brink

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod