Zon op de Slufter
Noordzeeboulevard 501, Maasvlakte
te Rotterdam

Procedure gestart

Start tender Zon op de Slufter 30 januari 2024 via Mercell

Zon op De Slufter 0

Objectinformatie

Adres:
Noordzeeboulevard 501, Maasvlakte, 3199 LV Rotterdam
Huidig gebruik:
Baggerspeciedepot
Bestemming:
Baggerspeciedepot
Perceelgrootte:
ca. 80 ha

Tender Zon op De Slufter

Op 30 januari 2024 starten Rijksvastgoedbedrijf, Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam de tender Zon op De Slufter. Het baggerdepot De Slufter stelt ca. 80 hectare wateroppervlakte ter beschikking voor het realiseren van een drijvend zonnepark.
In het depot De Slufter slaan Havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat verontreinigde baggerspecie op. Havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat beheren en onderhouden samen dit depot op de Maasvlakte. Om slim om te gaan met de schaarse ruimte willen zij deze bestaande exploitatie combineren met de opwek van zonne-energie. Daarom wordt een deel van dit gebied voor 27 jaar te huur aangeboden.

Door de zonnepanelen in het baggerdepot te laten drijven is voor het opwekken van duurzame energie op deze locatie geen extra ruimte nodig. De uiterst westelijke ligging van depot De Slufter maakt het tot een van de meest zonrijke plekken in Nederland. Het gebied kan in potentie een geïnstalleerd vermogen van circa 128 MWp kwijt en zou daarmee het grootste drijvende zonnepark van Europa worden. Hiermee wordt jaarlijks een hoeveelheid duurzame stroom opgewekt welke gelijk staat aan het verbruik van ca. 33.000 huishoudens en een CO2 reductie van ruim 50kton.

Havenbedrijf Rotterdam coördineert de tenderprocedure. Deze procedure wordt ondersteund via het platform van Mercell. Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen via Publicatie (mercell.com) de tenderdocumenten inzien.

Marktinformatiedag
Op 27 november 2023 heeft de Marktinformatiedag plaats gevonden. De presentatie die daar is gegeven en de lijst met daarvoor aangemelde marktpartijen zijn beschikbaar als bijlagen op deze webpagina via de button Download meer informatie.

Marktconsultatie 2019
In mei 2019 hebben Rijksvastgoedbedrijf, Havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat een marktconsultatie uitgevoerd ter voorbereiding op de tenderprocedure van het project Zon op de Slufter. De marktconsultatie voor het project Zon op de Slufter bestond uit drie onderdelen: een plenaire bijeenkomst welke plaatsvond op 8 mei 2019, een schriftelijke vragenronde en een aantal verdiepende gesprekken. Op 15 juli 2019 is het verslag gepubliceerd.

Meer informatie
Via de button ‘Download meer informatie’ kunt u het marktconsultatiedocument, het verslag van de marktconsultatie en de sheets van de presentaties van plenaire bijeenkomst op 8 mei 2019 downloaden.

If you’d like to have more information about the market consultation in English, you can download an English version of the market consultation document under 'Download meer informatie' or visit the English website Bidbook.eu.

During the tender some of the documents will be translated, however during the procedure as well as in the legal documents only the Dutch language will be used.

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (12 MB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf | Verhuur
Contactpersoon: dhr. Koning
E-mailadres: postbus.rvb.zonopdeslufter@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod


Biedboek 10 jaar