Kantoorgebouw
Gerbrandystraat 20
te Utrecht

Verkocht

Vanaf 18 november tot en met 6 december 2013 was het digitale biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Gerbrandystraat 20, 3515 GC Utrecht
Huidig gebruik:
Kantoor
Bestemming:
Kantoren
Oppervlakte (BVO):
ca. 21.000 m²
Perceelgrootte:
ca. 01.24.10 ha
Bouwjaar:
ca. 1980

Verkocht: De Gerbrandystraat 20 te Utrecht

Het Rijksvastgoedbedrijf verkocht het voormalige belastingkantoor aan de Gerbrandystraat te Utrecht in 2014 via een openbare inschrijving aan Koopmans Bouwgroep B.V uit Enschede. Op 20 december 2018 droeg het Rijksvastgoedbedrijf de eigendom van het gebouw aan Koopmans over. De koopsom bedroeg 7 miljoen euro. Op de plek van het voormalige belastingkantoor komt een nieuwe kleine woonwijk met 487 huurappartementen.

Tussen 2014 en 2018 heeft Koopmans gewerkt aan een herontwikkelingsplan wat kon rekenen op instemming van de gemeente. De bestemming voor deze locatie was “kantoor”, maar de gemeenteraad van Utrecht zag hier kansen voor woningbouw voor met name starters en studenten. De gemeente startte de bestemmingsplanprocedure, nadat Koopmans een definitief plan en ontwerp had gepresenteerd. De nieuwe bestemming is “wonen”.

De nieuwe eigenaar gaat de bestaande hoog- en laagbouw slopen. De appartementen worden verspreid over drie gebouwen (ook hoog- en laagbouw). Een daarvan is een woontoren met 19 woonlagen waarin 205 woningen komen. De andere twee gebouwen zijn lager. In het lagere gebouw langs het spoor komen 200 studentenstudio’s en er komt een gebouw van vijf woonlagen langs de Gerbrandystraat met 82 appartementen.

De nieuwe woonwijk komt op een markante plek ten noorden van de Utrechtse binnenstad, aan de rand van Tuinwijk (Staatsliedenbuurt). Met op enige kilometers afstand het NS-station Overvecht.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (35 MB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: G.J. Eskes
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod