Herontwikkeling Prinses Juliana Kazerne
Thérèse Schwartzestraat 15
te Den Haag

Verkocht

Vanaf 10 december 2015 tot en met 13 mei 2016, 12.00 uur was het digitale biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Thérèse Schwartzestraat 15, 2597 XK Den Haag
Huidig gebruik:
Defensie doeleinden
Bestemming:
toekomstige mogelijke bestemming (zorg)wonen
Oppervlakte (BVO):
ca. 15.137 m²
Perceelgrootte:
ca. 02.03.10 ha
Bouwjaar:
ca. 1940

Verkocht: vm. Prinses Juliana Kazerne, Thérèse Schwartzestraat 15 te Den Haag

Het complex is verkocht aan de Stichting Zinc uit Amsterdam.
De koopsom bedraagt € 7.025.000,— k.k. Een additionele vergoeding ad. € 3.050.000,— is onder voorwaarde gesteld.

Omschrijving
Op een unieke locatie in de wijk Benoordenhout, direct naast landgoed Oosterbeek en Clingendael, ligt de Prinses Juliana Kazerne. Aangezien de kazerne niet meer in gebruik is bij Defensie bood het Rijksvastgoedbedrijf het object ter verkoop aan om deze te transformeren naar de functie wonen.

De Prinses Juliana Kazerne is gebouwd rond 1940 naar een ontwerp van de Duitse architect Karl Gonser in de stijl van de Stuttgarter Schule. Het terrein waarop de kazerne is gesitueerd wordt langs de Thérèse Schwartzestraat omgeven door een gracht. De stenen bruggen over het water en de bastionvormige hoeken van de gemetselde grachtmuren geven het geheel een kasteelachtig karakter.

Het object bestaat uit een hoofdgebouw van twee bouwlagen en een losstaand L-vormige bijgebouw. Het hoofdgebouw en bijgebouw zijn in 1987 door middel van een in architectuur contrasterende uitbouw met elkaar in verbinding gebracht. Het terrein beschikt over ruime parkeergelegenheid. De Prinses Julianakazerne ligt op fietsafstand van het populaire winkelgebied Van Hoytemastraat. Tevens is het gebied goed ontsloten via de uitvalsweg A44 en de Utrechtsebaan.

De voormalige kazerne is geschikt om te transformeren naar een woonfunctie (eengezinswoningen en of appartementen). Tevens is zorgwonen ook mogelijk. Voor meer informatie betreffende de randvoorwaarden voor de herontwikkeling, werd verwezen naar de Nota van Uitgangspunten van de gemeente Den Haag.

Objectinformatie
Adres: Thérèse Schwartzestraat 15, 2597 XK Den Haag
Huidig gebruik: Vastgoedbescherming
Oppervlakte (bvo): 15.137 m²
Perceelgrootte: 02.03.10 ha
Bouwjaar: ca. 1940

Verkoopproces
De herontwikkelingslocatie Thérèse Schwartzestraat 15 werd bij openbare inschrijving met eenvoudige voorselectie verkocht. Bij de voorselectie werd er verzocht om aantoonbare ervaring. Aantoonbare ervaring betekent verantwoordelijkheid te hebben gedragen in ten minste één van de volgende disciplines: ontwerpen, ontwikkelen, bouwen of financieren van minimaal drie projecten. Voorafgaand aan de voorselectie kregen belangstellenden gelegenheid het object te bezichtigen. Na de voorselectie was er wederom voor de geselecteerden de mogelijkheid om het object te bezichtigen.

De geselecteerde deelnemers werden vervolgens in de gelegenheid gesteld een (on)voorwaardelijke bieding uit te brengen. De Staat onderzoekt dan vervolgens de aanvaardbaarheid van de biedingen. Bij de gunning kijkt de Staat naar de risico’s die zijn verbonden aan de gestelde voorwaarden in relatie tot de hoogte van de bieding. Met name de onzekerheid ten aanzien van afname, alsmede de termijn waarbinnen de deelnemer de eigendomsoverdracht wil laten plaatsvinden werd meegenomen in de afweging.

Een (rechts)persoon of een combinatie van (rechts)personen die wenste deel te nemen aan de selectieprocedure voor de verkoop bij inschrijving diende uiterlijk op vrijdag 13 mei 2016 vóór 12.00 uur het aanmeldformulier voor deelname tot de selectiefase bij notariskantoor Pels Rijcken en Droogleever Fortuijn te hebben ingeleverd.

Op donderdag 15 september 2016 vond om 11:00 uur bij notariskantoor Pels Rijcken en Droogleever Fortuijn te Den Haag de openbare inschrijving plaats.

U kunt bij eventuele vragen mailen naar ons mailadres biedboek@rijksoverheid.nl.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (93 MB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Levine van Loenen
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod