Voormalig kantongerecht
Catharinastraat 13
te Meppel

Verkocht

Vanaf 12 februari 2019 was het digitale Biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Catharinastraat 13, 7941 JD Meppel
Huidig gebruik:
Basisschool
Bestemming:
Maatschappelijke doeleinden
Oppervlakte (BVO):
ca. 920 m²
Perceelgrootte:
ca. 00.06.40 ha
Bouwjaar:
ca. 1910

Gegund: Voormalig Kantongerecht te Meppel

Op 12 februari 2019 is het Rijksvastgoedbedrijf gestart met de verkoop middels openbare inschrijving van het voormalig kantongerecht gelegen aan de Catharinastraat 13, 7941 JD te Meppel.
Er is inmiddels gegund.

Omschrijving
Het pand, gelegen aan de Catharinastraat 13 te Meppel is gebouwd in 1910 en is een Rijksmonument. Het is jaren in gebruik geweest als kantongerecht en bevat nog diverse elementen die aan deze periode herinneren. Zoals o.a. een wachtkamer en de contouren van de voormalige zittingszaal. Er is sprake van traditionele bouw buiten spouwblad voorzien van gemetselde stenen. De vloeren zijn deels van steen (granito) en deels van hout. Het pand bevat 3 lagen, twee verdiepingen en een grote zolder. Het pand heeft in de zomer van 2018 groot onderhoud ondergaan, hierbij is aandacht besteed aan het schilderwerk buitenom, de kozijnen en de beglazing, de dakgoten en het metselwerk en de terreininrichting.

Ligging
Het object is gelegen aan de zuidkant van Meppel op korte afstand van het centrum. In de omgeving van het object bevinden zich vooral woonhuizen, appartementen, enkele kantoren en een basisschool. Goede bereikbaarheid per auto en (onbetaald) parkeren in de straat is mogelijk. Daarnaast ook goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en het treinstation bevindt zich op loopafstand. Er zijn geen voorzieningen in de naaste omgeving, maar het centrum van Meppel is op korte afstand te bereiken.

Mogelijkheden en bestemming
De bestemming is volgens het vigerend bestemmingsplan Meppel-Centrumschil, door de gemeenteraad vastgesteld op 25 september 2014 "maatschappelijk". En daarmee wordt bedoeld bestemd voor "maatschappelijke voorzieningen"
Er is tevens sprake van een dubbelbestemming "Waarde-Archeologie"

De gemeente Meppel heeft een principe uitspraak geformuleerd en op schrift gesteld waarin wordt aangegeven dat: "Er op dit moment een maatschappelijke bestemming op het pand rust, en dat er binnen deze bestemming diverse ontwikkelingen mogelijk zijn”. Bij andere ontwikkelingen is een wijziging van de huidige bestemming noodzakelijk en de gemeente is onder voorwaarden bereid is mee te werken aan herontwikkeling tot functies zoals, wonen, praktijk, bed & breakfast of een combinatie van kleinschalige functies. Detailhandel is op deze locatie uitgesloten evenals sterk verkeersaantrekkende functies.

Vragen kunt u schriftelijk stellen via biedboek@rijksoverheid.nl.
De openbare inschrijving sluit op donderdag 13 juni 2019 om 11:00

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst (huidige status)
  •  Levering

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (487 KB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: mw. E. M. v.d. Heide
E-mailadres: Biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod