Voormalige jeugdinrichting Lindenhorst te Zeist
Verlengde Slotlaan 69-71
te Zeist

Verwacht

0

Objectinformatie

Adres: Verlengde Slotlaan 69-71, 3707 CC Zeist
Huidig gebruik: JeugdzorgPlus
Bestemming: Maatschappelijk en Wonen
Oppervlakte (BVO): ca. 5.393 m²
Perceelgrootte: 26.460 m²
Bouwjaar: ca. 1996

Binnenkort te koop: voormalige jeugdinrichting Lindenhorst te Zeist

Medio 2019 start het Rijksvastgoedbedrijf met de verkoop door middel van openbare inschrijving met voorselectie van de voormalige jeugdinrichting 'Lindenhorst' te Zeist.

Omschrijving
De voormalige jeugdinrichting 'Lindenhorst' is gelegen aan de Verlengde Slotlaan 69-71 te Zeist.

Het object bestaat uit verschillende gebouwen in een groene setting. Het hoofdgebouw is goed zichtbaar vanaf de Verlengde Slotlaan en heeft een front van circa 100 meter. Achter het hoofdgebouw staan in een open ruimte met solitaire bomen drie paviljoens (1985/1996) die ruimte bieden aan woongroepen. Aan de rechterzijde van het hoofdgebouw is een opslagschuur aanwezig. Verder staan er verspreid over het terrein enkele kleinere opstallen.

Het object is in verschillende fases gebouwd. In 2006 is het hoofdgebouw (oorspronkelijk uit 1996) aangepast en uitgebreid. Aan de voorzijde van het object is een parkeerterrein aanwezig. Eveneens aan de voorzijde liggen twee bouwkavels van elk 1.250 m2. Deze bouwkavels zijn direct ontsloten vanaf de Verlengde Slotlaan.

Ligging
Het object ligt in het Lyceumkwartier op circa 1 kilometer van het centrum van Zeist. Dit is een ruim opgezette groene villawijk uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. De wijk kenmerkt zich door lange lanen met overwegend villa's en twee-onder-een-kapwoningen. Ook (maatschappelijke) voorzieningen als scholen en onderhavig object vormen een onderdeel van de wijk.

Het station ligt hemelsbreed circa 3,5 kilometer van het object. De rijkswegen A12 en A28 liggen op respectievelijk circa 4 kilometer en circa 1 kilometer afstand van het object.

Bestemmingsplan en mogelijkheden voor herontwikkeling
De huidige bestemming van het object is voornamelijk 'Maatschappelijk' en gedeeltelijk 'Wonen'. Het Rijksvastgoedbedrijf gaat begin 2019 in samenwerking met de gemeente een beknopt participatietraject doorlopen. Met omwonenden en vertegenwoordigers van belangenorganisaties zullen wensen en aandachtspunten geïnventariseerd en geformuleerd worden en in een participatierapport worden vastgelegd. Het voornemen is om in mei 2019 het participatietraject af te ronden en rond de zomervakantie periode van 2019 bestuurlijk vast te stellen.

Na besluitvorming door de gemeenteraad van Zeist, zal het Rijksvastgoedbedrijf de verkoop bij openbare inschrijving starten. Een voorselectie zal onderdeel uitmaken van de verkoopprocedure. Het Rijksvastgoedbedrijf ziet mogelijkheden voor deze locatie om bij te dragen aan het Kabinetsbeleid om meer nieuwe woningen te bouwen en stappen te zetten voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Vragen kunt u schriftelijk stellen via biedboek@rijksoverheid.nl.

Status procedure  

  •  Bekendmaking/publicatie (huidige status)
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Koopovereenkomst
  •  Levering
Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (32 MB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: De heer P.N. van Riel
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod