Voormalige dependance van ‘De Hartelborgt' te Rotterdam
Kralingse Plaslaan 108
te Rotterdam

Verkocht
0

Objectinformatie

Adres:
Kralingse Plaslaan 108, 3061 DG Rotterdam
Huidig gebruik:
Vastgoedbescherming (Jeugdzorg instelling)
Bestemming:
Maatschappelijk (Maatschappelijk-1)
Oppervlakte (BVO):
ca. 2.150 m²
Perceelgrootte:
ca. 2.095 m²
Bouwjaar:
ca. 1939

Voormalige penitentiaire inrichting te Rotterdam verkocht

De gemeente Rotterdam heeft de voormalige dependance van ‘De Hartelborgt' te Rotterdam verworven van het Rijksvastgoedbedrijf en behoudt zijn maatschappelijke functie. In plaats van een gevangenis voor jonge jongens draagt de gemeente Rotterdam straks zorg voor onderdak aan dak- en thuisloze jongeren. Aangezien De Hartelborgt haar oorspronkelijke functie had verloren, zocht het Rijksvastgoedbedrijf naar een nieuwe bestemming. Het perceel is al sinds 1912 in gebruik voor maatschappelijke doeleinden. Dat zal in de toekomst zo blijven met de opvang van dak- en thuisloze jongeren.

Het object heeft een bruto vloeroppervlak van 2.150 m2 (en 1.828 m2 VVO) en beschikt over 4 parkeerplaatsen en is gelegen op een perceel grond ter grootte van 2.095 m2 dat door de gemeente Rotterdam in erfpacht is uitgegeven. De canon is in 2009 eeuwigdurend afgekocht voor het huidige gebruik (Maatschappelijk). De hoogte van de erfpachtcanon is onder meer afhankelijk van de functie en het volume.

Op het perceel is omstreeks 1938 een opstal gebouwd die dienst deed als dependance van ‘de Hartelborgt’. Het gaat hier om een voormalige penitentiaire inrichting die bestaat uit een kleine kelder, 3 bouwlagen en een zolder. Aan de zuidzijde is een vleugel in één bouwlaag aangebouwd waarin de cellen en een gemeenschappelijke ruimte bevinden. Aan de westzijde van de opstal zijn 2 dienstwoningen aangebouwd die hun functie als woning hebben verloren en tot voor kort als kantoorruimte van de inrichting werden gebruikt. Voor het overige zijn de verdiepingen ingedeeld in cellen, verblijfsruimten en gemeenschappelijke ruimten waaronder een fitnessruimte en ontspanningsruimten.

Bestemming
De huidige bestemming is conform het vigerende bestemmingsplan 'Maatschappelijk'.

Ligging en bereikbaarheid
De voormalige jeugdinrichting is gevestigd tegenover de Kralingse Plas in de wijk Kralingen van de gemeente Rotterdam nabij het Kralingse Bos, gelegen ten noordoosten van Rotterdam. Het object ligt op een zichtlocatie en heeft uitzicht op de Kralingse Plas. Aan de achterzijde van het object ligt de Botanische tuin Kralingen.

Het object ligt vrij dicht bij snelwegen A16 en A20 en is hierdoor eenvoudig te bereiken met de auto. Er ligt een metrostation op 15 minuten loopafstand.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (63 MB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Dhr. G.R.J.M. ten Brink
E-mailadres: Biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod