Kantoorgebouw
R.J. Schimmelpennincklaan 3
te Den Haag

Verkocht

Het biedboek was vanaf 29 september 2014 tot en met 4 maart 2015 te bestellen.

0

Objectinformatie

Adres:
R.J. Schimmelpennincklaan 3, 2517 JN Den Haag
Huidig gebruik:
Kantoor
Bestemming:
Kantoren
Oppervlakte (BVO):
ca. 1.929 m²
Perceelgrootte:
ca. 00.22.85 ha
Bouwjaar:
ca. 1916

Verkocht via openbare inschrijving: R.J. Schimmelpennincklaan 3 te Den Haag

Op 2 juni 2015 is het zeer fraaie en markante Rijksmonumentale vrijstaande villa aan de R.J. Schimmelpennincklaan 3 te Den Haag verkocht voor € 2.256.604,— k.k.

Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt een zeer fraaie en markante Rijksmonumentale vrijstaande villa. Het betreft een object met cultuurhistorische waarde en is gelegen in de Ambassadebuurt van Den Haag en op loopafstand van Park Zorgvliet. De markante villa uit 1915 staat op een royaal perceel van 2.285 m2. Het object beschikt over parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein en kenmerkt zich door diverse karakteristieke details.

Object informatie
Het betreft een villa van cultuurhistorische waarde als representatief voorbeeld van het wonen voor zeer welgestelden in het 2de decennium van de 20ste eeuw in een stedelijk villapark. De markante villa uit 1915 is gebouwd door architect L.J. Falkenburg in een historische bouwstijl. De villa staat op een vierkante plattegrond met gedrukt souterrain, een bel-etage, een 1e verdieping en een 2de verdieping in de kap. Het pand is voorzien van diverse karakteristieke details zoals hoog bewerkte plafonds, een ornamentaal eiken trappenhuis, parket- en marmeren vloeren, marmeren schouwen, paneeldeuren en lambriseringen. Het souterrain heeft een eigen uitgang naar de royale tuin. Boven in de gevel bevindt zich tevens een originele torenklok.

Ligging
De villa ligt in de groene wijk Zorgvliet, in de directe omgeving van het Catshuis en het Vredespaleis, vlakbij het centrum van Den Haag. De wijk staat bekend als dé ambassadewijk van Den Haag. De wijk bestaat uit representatieve villa’s met veel mooie grote tuinen in gebruik als woning en (hoofd)kantoren. Bovendien bevinden zich meerdere hoogwaardige hotels in de directe nabijheid van het gebouw. Het object is goed bereikbaar met de auto via de Rijkswegen A4, A12, A13 en de N44/ A44 alsmede nabij de belangrijke uitvalswegen. Tevens is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op loopafstand bevindt zich zowel een tram- als een buslijn richting de twee belangrijke NS-stations te weten Den Haag Centraal Station en Den Haag Hollands Spoor.

Bestemmingsplan en mogelijkheid tot herontwikkeling
Het object heeft volgens het vigerende bestemmingsplan ‘Zorgvliet en omgeving’ de bestemming ‘Kantoren’. Naast deze bestemming bestaat de mogelijkheid voor herontwikkeling tot ‘Wonen’. De gemeenteraad van Den Haag heeft op 6 mei 2014 een Nota van Uitgangspunten (NvU) vastgesteld ten behoeve van een eventuele wijziging van de bestemming ‘kantoren’ naar de bestemming ‘wonen’. In deze NvU staan de randvoorwaarden waarbinnen de bestemming gewijzigd kan worden. Het bestemmingsplan en de Nota van Uitgangspunten zijn opgenomen in het biedboek.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Anne-Rose Boelens
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod