Woning met garage op voormalig werkeiland Lelystad-Haven
Oostvaardersdijk 21
te Lelystad

Verkocht
0

Objectinformatie

Adres:
Oostvaardersdijk 21, 8244 PA Lelystad
Huidig gebruik:
Wonen
Bestemming:
Wonen
Oppervlakte (BVO):
ca. 107 m²
Perceelgrootte:
ca. 00.03.44 ha
Bouwjaar:
ca. 1980

Verkocht: woning met garage op voormalig werkeiland Lelystad-Haven gelegen aan de Oostvaardersdijk 21

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft een twee-onder-één-kapwoning gelegen op het meest historische punt van Lelystad/Flevoland verkocht.

Wonen op een bijzondere locatie, namelijk: het voormalige werkeiland (Lelystad Haven), waar voor Lelystad alles begon. Het werkeiland diende als basis voor de dijkwerkers, die de dijken om Oostelijk Flevoland aanlegden. Het werkeiland werd vanaf 1951 bewoond en men leefde in houten barakken. Later kwamen de werkers, opzichters en technische ambtenaren in stenen huizen te wonen die tot 1967 het enige Lelystad vormden. Tot 1955 was Lelystad alleen over water bereikbaar, daarna via de dijk. Tegenwoordig vormt het voormalige werkeiland een deel van de wijk Lelystad Haven.

Naast het feit dat deze woning deel uitmaakt van een historisch belangrijke locatie en het voormalige werkeiland is aangemerkt als gemeentelijk monument, is wonen hier uniek. Op steenworp afstand van het Markermeer, kunt u wanneer u uw woning verlaat direct uitwaaien op de dijk en bent u binnen enkele minuten op de recreatieplas het Bovenwater en staat u midden in de natuur; namelijk het unieke natuurgebied de Oostvaardersplassen. Almere kunt u binnen 10 minuten met de auto via de dijk bereiken. Op de fiets bent u in 10 minuten in het stadshart van Lelystad.

Indeling
Entree/hal met toegang tot een slaapkamer en de woonkamer. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de grote slaapkamer en de dichte keuken. Vanuit de keuken heeft u toegang tot een tweede hal/achteringang met toegang tot een kast met opstelplaats voor de cv-installatie en de wasmachine, douche met vaste wastafel, toilet en bergkast. Er is tevens een aangebouwde berging aanwezig. Daarnaast is er nog een aparte houten schuur van 6 m x 2,89 m.

Het object is gelegen op een kavel van maar liefst 344 m2 eigen grond.

Voor meer informatie over het object kunt u contact opnemen met makelaar: De 4 LInden Makelaardij

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (13 MB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Dhr. N. Klijnstra
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod