Woning op voormalig werkeiland Lelystad-Haven
Oostvaardersdijk 3
te Lelystad

Verkocht
0

Objectinformatie

Adres:
Oostvaardersdijk 3, 8244 PA Lelystad
Huidig gebruik:
Wonen
Bestemming:
Wonen
Oppervlakte (BVO):
ca. 90 m²
Perceelgrootte:
ca. 00.04.33 ha
Bouwjaar:
ca. 1980

Verkocht woning op voormalig werkeiland Lelystad-Haven gelegen aan de Oostvaardersdijk 3

Wonen op een bijzondere locatie, namelijk: het voormalige werkeiland (Lelystad Haven), waar voor Lelystad alles begon. Het werkeiland diende als basis voor de dijkwerkers, die de dijken om Oostelijk Flevoland aanlegden. Het werkeiland werd vanaf 1951 bewoond en men leefde in houten barakken. Later kwamen de werkers, opzichters en technische ambtenaren in stenen huizen te wonen die tot 1967 het enige Lelystad vormden. Tot 1955 was Lelystad alleen over water bereikbaar, daarna via de dijk. Tegenwoordig vormt het voormalige werkeiland een deel van de wijk Lelystad Haven.

Naast het feit dat deze woning deel uitmaakt van een historisch belangrijke locatie en het voormalige werkeiland is aangemerkt als gemeentelijk monument, is wonen hier uniek. Op steenworp afstand van het Markermeer, kunt u wanneer u uw woning verlaat direct uitwaaien op de dijk bent u binnen enkele minuten op de recreatieplas het Bovenwater en staat u midden in de natuur; namelijk het unieke natuurgebied de Oostvaardersplassen. Almere kunt u binnen 10 minuten met de auto, via de dijk, bereiken. Op de fiets bent u in 10 minuten in het stadshart van Lelystad.

Indeling
Entree/hal met toegang tot een slaapkamer en de woonkamer. Vanuit de woonkamer heeft u toegang to de grote slaapkamer en de dichte keuken. Vanuit de keuken geeft u toegang tot een tweede hal/achteringang met toegang tot een kast met opstelplaats voor de cv-installatie en de wasmachine, douche met vaste wastafel, toilet en bergkast. Er is tevens een aangebouwde berging aanwezig.

Het object is gelegen op een kavel van maar liefst 433 m2 eigen grond.

Verkocht via: De 4 Linden Makelaardij te Lelystad.

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (10 MB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Dhr. N. Klijnstra
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod