Voormalig brigadegebouw Koninklijke Marechaussee 't Harde
Graaf Reinoldweg 39
te 't Harde

Verkocht

Het biedboek voor dit object was tot 15 november 2018 beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Graaf Reinoldweg 39, 8084 JG 't Harde
Huidig gebruik:
Tijdelijke bewoning / leegstandsbeheer
Bestemming:
Maatschappelijk-Militairterrein 1
Oppervlakte (BVO):
ca. 1.035 m²
Perceelgrootte:
ca. 0.55.50 ha
Bouwjaar:
ca. 1956

Verkocht: voormalig brigadegebouw van de Koninklijke Marechaussee in ’t Harde

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft middels een openbare inschrijving vanaf 19 juli 2018, het voormalige brigadegebouw aan de Graaf Reinoldweg 39 in ’t Harde te koop aangeboden. Dit object is inmiddels verkocht.
**Omschrijving

Op het terrein van 5.550 m2 gelegen langs de Eperweg (N309) staat het voormalige brigadegebouw uit 1956. Het geheel is kadastraal bekend gemeente Doornspijk, sectie F, nummer 970. Het kantoorgebouw heeft twee bouwlagen, is opgetrokken in spouwmuren en grotendeels voorzien van betonnen vloeren. Het licht hellende dak is voorzien van bitumineuze dakbedekking. De kozijnen zijn van hout. De verwarming is middels een CV-ketel en radiatoren. De warmwatervoorziening middels close-in boilers. Er zijn enkele speciale ruimten zoals een wapenkamer met zware kluisdeur en een tweetal verhoorkamers.

De werkplaats/garage is uit bouwjaar 1990, met vier overheaddeuren en naastgelegen voertuigenwasplaats. E.e.a. is opgetrokken in metselwerk en deels sandwichpanelen. De overkapping van halfsteens metselwerk met golfplaten dak dateert uit 1991 en de metalen fietsenstalling met volkernplaten is van bouwjaar 1994. De totale oppervlakte (BVO) bedraagt 1.035 m2. Het terrein aan de achterzijde is afgesloten met een schuifhek en geheel verhard c.q. bestraat. Er is ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. Buiten de afrastering bevindt zich nog een gedeelte bosopstand dat mee wordt verkocht. Op dit bosperceel bevindt zich een wandelpad dat leidt naar de achterzijde van de achtergelegen woningen.

Ligging
De locatie is gelegen aan de N309( Eperweg) op zeer korte afstand van de af- en oprit naar de snelweg A28. Ook het treinstation ’t Harde ligt op 3 minuten loopafstand.

Het object ligt buiten de bebouwde kom van ’t Harde. Het centrum van ’t Harde met de dagelijkse voorzieningen ligt aan de andere zijde van de A28.
In de directe omgeving van het gebouw staan voormalige dienstwoningen van defensie, zorginstellingen en aan de overzijde van de straat is onder meer een restaurant en uitgaansgelegenheid gevestigd. Verder ligt het pand nabij een groot militair oefenterrein en een artillerie schietkamp.

Mogelijkheden en bestemming
Volgens informatie van de gemeente Elburg is de bestemming van de grond beschreven onder het bestemmingplan ‘Buitengebied Elburg 2012’, vastgesteld door de gemeenteraad op 24 juni 2013. Volgens dit vigerende bestemmingplan is het object bestemd voor ‘Maatschappelijk - Militairterrein 1.’ Daarnaast heeft het perceel de dubbelbestemming ‘Waarde, Archeologie lage verwachtingswaarde, EHS en Waardevol landschap.’

Op 10 april 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg een besluit (kenmerk 2929, d.d. 12 april 2018) genomen over mogelijk toekomstige bestemmingen van het perceel. Vormen van tijdelijke huisvesting of een andere invulling zoals maatschappelijk, bedrijf, sport, praktijkruimte, eventueel in combinatie met winkel en horeca zijn volgens de gemeente denkbaar en wenselijk.

Wonen als permanente bestemming is afhankelijk het kunnen realiseren van een goed woon- en leefklimaat. Met name geluidsbelasting is daarbij een aandachtspunt. De gemeente heeft aangegeven dat het toekennen van een woonfunctie om die reden niet de voorkeur heeft.

De koper zal voor het wijzigen van de vigerende bestemming een procedure moeten doorlopen.

Bouwkundig is het pand geschikt als kantoor met opslag/werkplaats en ook eenvoudig geschikt te maken als praktijkruimte voor zorg of medici en aanverwante functies.

Verkoop
Het Brigadegebouw is middels een openbare inschrijving verkocht aan de Nunspeetse Onroerend Goed Maatschappij. Deze ontwikkelaar wil de locatie gaan gebruiken ten behoeve van Flex wonen.
Vragen kunt u schriftelijk stellen via biedboek@rijksoverheid.nl t.a.v. E.M. van der Heide-Merkus of via 06 – 52 72 36 41.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (58 KB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Mevr. E.M. van der Heide-Merkus
Telefoon: 06 52 72 36 41
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod