Het voormalige hoofdkantoor van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Anna van Hannoverstraat 4
te Den Haag

Verkocht

Vanaf 22 maart tot 18 mei 2016, 11.00 uur was het digitale biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Anna van Hannoverstraat 4, 2595 BJ Den Haag
Huidig gebruik:
Kantoor met parkeergarage
Bestemming:
kantoor
Oppervlakte (BVO):
ca. 68.925 m²
Perceelgrootte:
ca. 01.60.68 ha
Bouwjaar:
ca. 1990

Verkocht: Anna van Hannoverstraat 4 te ’s-Gravenhage

Verkocht en geleverd Anna van hannoverstraat 4 te Den Haag.
Afgelopen vrijdag, 9 december 2016, is de voormalige hoofdzetel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Anna van Hannoverstraat in Den haag, door het Rijksvastgoedbedrijf geleverd aan Litoro Investments BV.
Een en ander in vervolg op de in een eerder stadium afgesloten koopovereenkomst. Litoro is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met Meijer Realty Partners.

Bestemming object
De huidige bestemming van dit object is kantoren met parkeren. Voor het toekomstige gebruik van de locatie is door de gemeente Den Haag een Nota van Uitgangspunten “Station Laan van NOI en omgeving” vastgesteld. In aanvulling op deze Nota van Uitgangspunten hebben de gemeente Den Haag en het Rijksvastgoedbedrijf een paar belangrijke, nadere afspraken gemaakt. De koper mag het bouwvolume voor maximaal 70 procent benutten voor huur- of koopwoningen in een zelfgekozen segment van de particuliere markt. De rest van het bouwvolume is voor gebruik dat past binnen deze Nota van Uitgangspunten. Wel wordt ten behoeve van de gemeente bedongen dat de koper in overleg met de gemeente de eerste vijf jaar sobere woonruimte aan 350 mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning (statushouders) verhuurt. Voor de ombouw naar woonruimte voor statushouders is onder voorwaarden een subsidie van het Rijk beschikbaar. De gemeente zal via wijziging van het bestemmingsplan en het verlenen van vergunningen meewerken aan de plannen van een koper. Ook zal gemeente de koper bijstaan in de communicatie rondom de ontwikkeling. Verder kan de koper de ontwikkeling van de huisvesting desgewenst uitvoeren op basis van de Leegstandswet en het bouwbesluit uit 2012.

Voor de Nota van Uitgangspunten en een uitgebreide omschrijving van de mogelijkheden en voorwaarden verwijzen we verder naar het biedboek.

Omschrijving object
Het voormalige hoofdkantoor van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is gelegen in het centrum van Den Haag op 2 minuten lopen van NS station Laan van NOI. Het gebouw beschikt over circa 300 parkeerplaatsen.

Het gebouw is ontworpen door architect Herman Hertzberger en is in 1990 opgeleverd. Kenmerkend voor het gebouw zijn de zestien achthoekige kantoortorens die rondom een langgerekte straat zijn gesitueerd. Het gebouw heeft een symmetrische opbouw met aan de spoorzijde een hoogte van acht verdiepingen en aan de Schenkkade een hoogte van zes verdiepingen. De kantoorruimtes zijn gesitueerd boven de parkeergarages waardoor er vanuit de kantoren aan de stationszijde uitzicht is over de spoordijk.

In 2005 is het gebouw gerenoveerd waarbij het een nieuwe bibliotheek en vergadercentrum kreeg. Toen zijn ook alle plafonds in het gebouw vervangen.

Erfpacht ABP
Het erfpachtrecht ten gunste van het APG is op 15 juni 2016 beëindigd.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Patrick van Riel
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod