Voormalig kantongerecht
Korte Geer 11A
te Delft

Verkocht

Vanaf 12 oktober 2017 tot en met 8 maart 2018 11:00 uur was het digitale biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Korte Geer 11A, 2611 CA Delft
Huidig gebruik:
Vastgoedbescherming/ leegstand
Bestemming:
Gemengd - Creatief grachtengebied
Oppervlakte (BVO):
ca. 934 m²
Perceelgrootte:
ca. 0.04.93 ha
Bouwjaar:
ca. 1906

Verkocht: monumentaal herontwikkelingsobject (voormalig kantongerecht) aan de Korte Geer 11A te Delft

Het uniek gelegen voormalig kantongerecht in het centrum van Delft is verkocht. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft eerder via een openbare verkoopprocedure het monumentaal herontwikkelingsobject te koop aangeboden.

Omschrijving
Het object betreft een monumentaal hoekgebouw in een binnenstedelijke omgeving direct grenzend aan vele monumentale gebouwen en in de nabijheid van het Armamentarium. Het bestaat uit een (kleine) kelder, begane grond, eerste verdieping en een grote zolder. Het oorspronkelijk als kantongerecht gebouwde object bestaat uit een kantoordeel en uit een inpandige dienstwoning, die nog volledig als zodanig herkenbaar zijn. De hoofdentree van dit hoekgebouw ligt op de hoek tussen de Korte Geer en de Breestraat. Aan de achterzijde is er een kleine geheel omsloten binnenplaats.

Ligging en bereikbaarheid
Het object ligt binnen het grachtengebied op enkele honderden meters afstand van de Grote markt te Delft en op loopafstand (ca. 300 m.) van het NS-station. De bereikbaarheid met de auto is redelijk goed. In de directe omgeving zijn vrijwel alle belangrijke voorzieningen te vinden. Er is betaald parkeren op de openbare weg.

Rijksmonument
Het hoekgebouw is gebouwd naar een ontwerp van de toenmalige rijksbouwmeester (hoofdingenieur) voor gevangenissen en rechtsgebouwen W.C. Metzelaar in een late variant van een aan de Neo-Hollandse Renaissance verwante bouwstijl (ook wel bekend van de koepelgevangenissen). Zowel het exterieur als het interieur zijn in vrijwel oorspronkelijke staat bewaard gebleven. Het beeldbepalende hoekpand vormt de afsluiting van een gesloten gevelwand aan zowel de Korte Geer als de Breestraat en maakt deel uit van het beschermde stadsgezicht van Delft.

Bestemming
Het object valt binnen het op 27 juni 2013 vastgestelde bestemmingsplan Binnenstad 2012. Voor de locatie geldt de bestemming ‘Gemengd – Creatief grachtengebied’. De voor 'Gemengd - Creatief grachtengebied' aangewezen gronden zijn bestemd voor: wonen en in samenhang daarmee voor de uitoefening van aan-huis-gebonden beroep en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten, dienstverlening, kantoor, bedrijf, culturele voorzieningen, maatschappelijke voorzieningen, ondergeschikte horeca en bijbehorende voorzieningen.

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan wordt verwezen naar de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Verkoopprocedure
De verkoop van het voormalig kantongerecht vond plaats bij openbare inschrijving. De Staat heeft de mogelijkheid geboden een bod onder voorwaarden in te dienen. Uitsluitend voorwaarden ten aanzien van de financiering werden aanvaard.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Dhr. H.G.J.M. van den Hurk
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod


Biedboek 10 jaar