Objectinformatie:

Adres:Korte Geer 11A, 2611 CA Delft
Huidig gebruik:Vastgoedbescherming/ leegstand
Bestemming:Gemengd - Creatief grachtengebied
Oppervlakte (BVO):ca. 934 m²
Perceelgrootte:0.04.93 ha
Bouwjaar:ca. 1906

Verkocht onder voorbehoud: monumentaal herontwikkelingsobject (voormalig kantongerecht) aan de Korte Geer 11A te Delft

De Staat heeft via een openbare verkoopprocedure een uniek gelegen monumentaal herontwikkelingsobject in Delft te koop aangeboden. Het betreft het voormalig kantongerecht dat in vrijwel oorspronkelijke en zeer goede staat verkeert, en ligt binnen het grachtengebied aan de Korte Geer 11A te Delft.

Objectomschrijving
Het object betreft een monumentaal hoekgebouw in een binnenstedelijke omgeving direct grenzend aan vele monumentale gebouwen en in de nabijheid van het Armamentarium. Het bestaat uit een (kleine) kelder, begane grond, eerste verdieping en een grote zolder. Het oorspronkelijk als kantongerecht gebouwde object bestaat uit een kantoordeel en uit een inpandige dienstwoning, die nog volledig als zodanig herkenbaar zijn. De hoofdentree van dit hoekgebouw ligt op de hoek tussen de Korte Geer en de Breestraat. Aan de achterzijde is er een kleine geheel omsloten binnenplaats.

Ligging en bereikbaarheid
Het object ligt binnen het grachtengebied op enkele honderden meters afstand van de Grote markt te Delft en op loopafstand (ca. 300 m.) van het NS-station. De bereikbaarheid met de auto is redelijk goed. In de directe omgeving zijn vrijwel alle belangrijke voorzieningen te vinden. Er is betaald parkeren op de openbare weg.

Rijksmonument
Het hoekgebouw is gebouwd naar een ontwerp van de toenmalige rijksbouwmeester (hoofdingenieur) voor gevangenissen en rechtsgebouwen W.C. Metzelaar in een late variant van een aan de Neo-Hollandse Renaissance verwante bouwstijl (ook wel bekend van de koepelgevangenissen). Zowel het exterieur als het interieur zijn in vrijwel oorspronkelijke staat bewaard gebleven. Het beeldbepalende hoekpand vormt de afsluiting van een gesloten gevelwand aan zowel de Korte Geer als de Breestraat en maakt deel uit van het beschermde stadsgezicht van Delft.

Bestemming
Het object valt binnen het op 27 juni 2013 vastgestelde bestemmingsplan Binnenstad 2012. Voor de locatie geldt de bestemming ‘Gemengd – Creatief grachtengebied’. De voor 'Gemengd - Creatief grachtengebied' aangewezen gronden zijn bestemd voor: wonen en in samenhang daarmee voor de uitoefening van aan-huis-gebonden beroep en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten, dienstverlening, kantoor, bedrijf, culturele voorzieningen, maatschappelijke voorzieningen, ondergeschikte horeca en bijbehorende voorzieningen.

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan wordt verwezen naar de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Verkoopprocedure
De verkoop van het voormalig kantongerecht vindt plaats bij openbare inschrijving. De Staat biedt de mogelijkheid een bod onder voorwaarden in te dienen. Uitsluitend voorwaarden ten aanzien van de financiering zullen worden aanvaard.

De Staat onderzoekt de aanvaardbaarheid van de onvoorwaardelijke- en de voorwaardelijke biedingen. Hierbij kijkt de Staat naar de risico’s die zijn verbonden aan de gestelde voorwaarden in relatie tot de hoogte van de bieding.

De inschrijving is gesloten op donderdag 8 maart 2018.

Een uitgebreide omschrijving van de verkoopprocedure en -voorwaarden vindt u in het biedboek. Deze was digitaal te bestellen voor € 75,00 op www.biedboek.nl.

Vragen kunt u schriftelijk stellen via biedboek@rijksoverheid.nl

Status procedure

  
  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Koopovereenkomst (huidige status)
  •  Levering
Bekijk locatie in Google Maps


Contactgegevens

    
Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Dhr. H.G.J.M. van den Hurk
Telefoon: 088 115 80 20
Emailadres: biedboek@rijksoverheid.nl