Voormalig Hoofdkantoor van de Koninklijke Luchtmacht
Binckhorstlaan 135-137
te 's-Gravenhage

Verkocht

Vanaf 21 februari 2017 tot en met 11 mei 2017 11.00 uur was het digitale biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Binckhorstlaan 135-137, 2516 BA 's-Gravenhage
Huidig gebruik:
In tijdelijk gebruik als centrum voor dans, muziek, sport en beweging en gedeeltelijk leegstand (anti-kraak)
Bestemming:
kantoor
Oppervlakte (BVO):
ca. 41.740 m²
Perceelgrootte:
ca. 2.35.33 ha

Verkocht: voormalig Hoofdkantoor van de Koninklijke Luchtmacht in Den Haag

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft via openbare inschrijving het voormalig hoofdkantoor van de Koninklijke Luchtmacht aan de Binckhorstlaan 135 in Den Haag voor € 26.861.500,- verkocht aan White House Development BV uit Gouda. Op het terrein komen woningen en bedrijven. Hiermee wordt weer een stap gezet om Binckhorst te ontwikkelen tot woon- en werkgebied.

De plannen van White House Development BV passen in de uitgangspunten van de gemeente Den Haag. Volgens de gemeente wordt met de vernieuwing van de locatie een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van de ambities voor de Binckhorst om te transformeren tot een gemengd stedelijk woon- en werkgebied. De gemeente wil dit gebied ontwikkelen als stadsentree. Een aantrekkelijk woongebied en een economische factor van betekenis, met aandacht voor duurzaamheid en vergroening. Van de woningen zal overigens minimaal 30% bestaan uit sociale woningen.

De Koninklijke Luchtmacht verliet de locatie al in 2013. Het Rijksvastgoedbedrijf vond de verkoop aan een private partij voor transformatie toen nog niet kansrijk en koos voor een actief leegstandsbeheer. Dit door Motus geëxploiteerde concept werd bekend als MOOOF. Dit initiatief is gericht op huisvesting voor (startende en jonge) gezelschappen, personen, ondernemingen en organisaties op het gebied van dans, sport en beweging. Het is aan de koper om te bepalen of er voor hen in de toekomst opnieuw plek is op deze locatie.

Nu de overdracht heeft plaatsgevonden, kunnen de bestaande gebouwen gesloopt. De termijn waarop dit gebeurt, bepaalt de koper.

Omschrijving
Het voormalige kantoorgebouw bestaat uit twee delen en heeft een BVO van circa 41.740 m2.
Het perceel heeft een oppervlakte van 23.533 m2 waarop momenteel ongeveer 325 parkeervoorzieningen op eigen terrein zijn gerealiseerd. Een uniek herontwikkelingsobject met centrale ligging in Den Haag op de Binckhorst, dat bekend staat als de zogenaamde Trekvlietzone. De locatie is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Oorspronkelijk is de Binckhorst door de gemeente Den Haag ontwikkeld als gebied voor ambachtelijke en industriële bedrijvigheid. De gemeente Den Haag heeft plannen om het gebied te ontwikkelen tot een dynamische en organische zone. Wonen staat hier in de toekomst centraal. Dit biedt veel potentie voor herontwikkeling van de locatie. Tevens zal de aanleg van de Rotterdamsebaan het gebied een boost geven.

Op ongeveer 2 kilometer van het object bevinden zich de 2 grootste Haagse treinstations (Den Haag Holland Spoor en Den Haag Centraal Station). Gezien de ontwikkelingen van de Binckhorst, de fraaie ligging aan de Trekvliet, de goede bereikbaarheid van snelwegen en de korte afstand tot het centrum is dit object met recht uitdagend en kansrijk te noemen.

Verkoopprocedure
De verkoop heeft plaatsgevonden via openbare inschrijving. Aan de inschrijving ging een selectie vooraf. Direct nadat geïnteresseerden kenbaar gemaakt hebben een bod uit te willen brengen, is beoordeeld of aan de voorwaarden voldaan is om toegelaten te worden tot de inschrijving. Na toelating kon een bod uitgebracht worden. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de mogelijkheid geboden een onvoorwaardelijk en/of bod onder voorwaarden in te dienen, maar aanvaardde uitsluitend voorwaarden ten aanzien van het verkrijgen van de financiering en/of ruimtelijke ordeningsaspecten met betrekking tot het object.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Dhr. Patrick van Riel
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod