Voormalige kantoor van het Openbaar Ministerie
Brinkstraat 69
te Assen

Verkocht

0

Objectinformatie

Adres: Brinkstraat 69, 9401 HZ Assen
Huidig gebruik: Kleinschalige bedrijvigheid via Leegstandsbeheer
Bestemming: Bedrijvigheid (kantoor)
Oppervlakte (BVO): ca. 2.012 m²
Perceelgrootte: 0.06.37 ha
Bouwjaar: ca. 1920

Verkocht via makelaar: voormalige kantoor van het Openbaar Ministerie te Assen

Omschrijving
Gelegen in het de binnenstad van Assen, tegenover de rechtbank en in de nabijheid van het kernwinkelapparaat en horecavoorzieningen biedt het Rijksvastgoedbedrijf een uitstekend onderhouden kantoorpand aan. Het kantoorgebouw is tot voor kort in gebruik geweest bij het Openbaar Ministerie (Ministerie van Veiligheid en Justitie). Oorspronkelijk is het object gerealiseerd als bankgebouw en dateert het uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Na verwerving door de Rijksgebouwendienst in 2000 is het gebouw in 2003 volledig gerenoveerd en van een nieuw interieur en exterieur voorzien. Tevens zijn er drie bouwlagen aan het pand toegevoegd. Na deze grondige verbouwing is het kantoor in gebruik genomen door het Openbaar Ministerie.

De totale vloeroppervlakte bedraagt circa 2.011 m² BVO (1.535 m² VVO) en is verdeeld over vijf bouwlagen, waaronder een souterrain. Het totale perceeloppervlak bedraagt 00.06.37 ha (637 m²). Hiervan is circa 70% bebouwd, het overige deel van het perceel is in gebruik als patio.
Het pand is gebouwd op een fundering van staal en alle vloeren zijn van beton voorzien van verhoogde (computer) vloeren. Het object is volledig onderkelderd, met onder meer archiefruimtes, een kluis, een douche en een fietsberging.

Het object is goed geïsoleerd, en beschikt over dak- en gevelisolatie en thermische beglazing (energieprestatiecertificaat label B). Het object wordt verwarmd middels individueel regelbare radiatoren en is op elke verdieping aangesloten op een CV-ketel. De warmwatervoorziening geschiedt middels elektrische close-in boilers.

Het gebouw beschikt over een luchtbehandelinginstallatie in de kelder met topkoeling (dakopbouw).
Tijdens de renovatie in 2004 is een tractielift geplaatst (bouwjaar 2004).
Overige wetenswaardigheden: het pand beschikt over een alarminstallatie met bewegingsmelders, een videobewakingssysteem en een brandmeldinstallatie (BMI).

Bereikbaarheid
Het object is goed bereikbaar middels openbaar vervoer, het NS station met aansluitingen op intercity’s vanuit Groningen en Zwolle ligt op 10 minuten loopafstand. De bereikbaarheid per auto is ook goed en er is voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving.

Bestemmingsplan
Volgens informatie van de gemeente Assen valt het object onder de bepalingen van het bestemmingsplan ‘Beschermd Stadsgezicht Assen C.A.’, vastgesteld op 16 maart 1989. Volgens dit vigerende bestemmingsplan is het object bestemd voor kantoren.

Op 4 juli 2013 heeft de gemeenteraad van Assen het “Voorbereidingsbesluit Binnenstad Assen” genomen ter voorbereiding op een nieuw bestemmingsplan. In artikel I.V. van dit voorbereidingsbesluit is bepaald dat “het onder I. genoemde besluit vervalt, indien niet binnen één jaar na het in werking treden van het voorbereidingsbesluit voor het betreffende gebied een ontwerpbestemmingsplan ter inzage is gelegd”.

Met het achterwege blijven van de tervisielegging van een (ontwerp) bestemmingsplan is het voorbereidingsbesluit komen te vervallen en op 3 juli 2014 heeft de gemeenteraad de “Beheersverordening Assen-Binnenstad” vastgesteld met daarin specifieke bouwregels aangaande de bestaande bebouwing.

Bij deze verkoop is samengewerkt met Lamberink Bedrijfsmakelaars

Status procedure  

  •  Bekendmaking/publicatie (huidige status)
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Koopovereenkomst
  •  Levering
Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Lamberink Bedrijfsmakelaars
Contactpersoon: De heer E. Venema
Telefoon: 0592-338420
E-mailadres: bedrijfsmakelaars@lamberink.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod