Marktconsultatie Zonnelint gelegen
nabij A30-A12
te Ede

Marktconsultatie

Marktconsultatie op maandag 3 Juni 2024, 13:00-16:00 uur.
Het inschrijfformulier dient vóór 27 mei 2024 te zijn ingediend.

hoofdfoto 0

Objectinformatie

Adres:
nabij A30-A12, Ede
Perceelgrootte:
ca. 5,91 ha

Marktconsultatie Zonnelint A30-A12

Het Rijksvastgoedbedrijf start in samenwerking met Rijkswaterstaat, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de gemeente Ede in juni 2024 een marktconsultatie ten behoeve van het programma Opwekking Energie op Rijksvastgoed (OER) voor de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van een zonnepark op arealen langs de A30-A12 bij Ede.

Locatie
De locaties langs de snelwegen zijn mogelijk kansrijke opweklocaties voor hernieuwbare energie. Langs de A30-A12 bij Ede onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn voor opwekking van zonne-energie. De locaties bieden de mogelijkheid voor de realisatie van een serie aan opstellingen met zonnepanelen (zonnelint) van in totaal maximaal 5,91 Ha (exclusief nog te onderzoeken ontwikkelpotentie op geluidschermen).

Marktverkenning
Om een bijdrage te leveren aan de regionale energietransitie wordt onderzocht in hoeverre er een haalbare businesscase gerealiseerd kan worden voor een zonnelint op arealen langs de A30-A12 bij Ede. Hiervoor wordt een marktverkenning opgestart. De marktverkenning zal bestaan uit een schriftelijk deel startend op 23 april 2024 en een plenair deel op 3 juni 2024 in Ede.

Kader
In de marktconsultatie zullen de kaders worden besproken waarmee bij de ontwikkeling en realisatie rekening moet worden gehouden. De vragen in de marktconsultatie hebben o.a. betrekking hebben op de (financiële) haalbaarheid, maar ook zaken zoals natuur, ecologie, de landschappelijke inpassing, netaansluiting en financiële participatie komen aan de orde. De kader stellende documenten zullen op dinsdag 23 april 2024 op deze biedboek pagina.

Vervolg
Indien blijkt dat er vanuit de markt interesse is voor de ontwikkeling van een zonnepark langs de A30-A12 en bij een positief beeld van de haalbaarheid, zal het Rijksvastgoedbedrijf naar verwachting eind 2024 starten met het voorbereiden van een biedboek. Daarmee biedt het Rijksvastgoedbedrijf deze locatie aan ten behoeve van het vestigen van een passende grondregeling voor het ontwikkelen, realiseren, exploiteren, beheren en onderhouden van de een zonnepark.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie (huidige status)
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (42 MB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Dhr. Joris Heijdt
E-mailadres: postbus.rvb.zonnelint.a30-a12@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod