Regelmatig diverse ruimtes aangeboden Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5
te Amsterdam

Te huur

Uw interesse kunt u enkel kenbaar maken via: www.marineterrein.nl

0

Objectinformatie

Adres:
Kattenburgerstraat 5, 1018 JA Amsterdam
Huidig gebruik:
Gemengd

Het Marineterrein in Amsterdam

Op het Marineterrein leren we hoe we de stad van straks leefbaar kunnen houden voor iedereen. Door samen te werken en te experimenteren met een collectief van organisaties en kennisinstellingen, ontdekken we hier hoe de stad zich het beste kan aanpassen aan de snel veranderende wereld.

De uitdagingen voor steden als Amsterdam worden steeds groter en diverser: hittestress, een stad die uit haar voegen barst, groeiende ongelijkheid, onderwijs dat bij moet blijven bij de snelle veranderingen in de arbeidsmarkt, toenemend toerisme en steeds meer verkeersdrukte. Op het Marineterrein werken we aan oplossingen voor deze vraagstukken en pakken we de nieuwe, nog onbekende, vraagstukken op.

Om voor deze vraagstukken innovatieve oplossingen te bedenken en testen komen bedrijven, wetenschappers, studenten, creatieve geesten en makers samen op het Marineterrein. De kennis en ervaring van betrokken Amsterdammers en andere bezoekers op het terrein, dragen bij aan het ontwikkelen van oplossingen die passen bij de specifieke omstandigheden van de stad.

Inmiddels werken er zo’n vijftig geselecteerde organisaties en kennisinstellingen die de waarden van het Marineterrein ondersteunen en leren studenten hier in de praktijk. Het Marineterrein is daarmee een centrale plek voor vernieuwing en een inspirerend voorbeeld voor andere steden wereldwijd.

Selectieprocedure
In de toekomst (vanaf 2027) zal het Marineterrein fysiek verder worden ontwikkeld, er komt een nieuwe stadskazerne én er komt ruimte voor wonen, werken en leren. Tot die tijd komt er incidenteel tijdelijke ruimte beschikbaar voor nieuwe bedrijven en instellingen.

Procedure
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden (link). Als er ruimte beschikbaar komt, wordt gekeken welke aanvragers het meest passend zijn, op basis van beschikbare meters (tussen 60 en max 400 m2) en selectiecriteria. We nemen contact om voor een kennismakingsgesprek, de partij aan de meeste criteria beantwoord zal worden geselecteerd. De aanvulling op de huidige mix kan daarbij doorslaggevend zijn. Uitzonderingen zijn mogelijk, mits goed gemotiveerd.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie (huidige status)
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Huurovereenkomst
  •  Levering

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod