Voormalig militair MOB-complex in Elst (Utrecht)
Zwijnsbergen 10 en 12
te Elst

Verkocht

Vanaf 20 april 2017 tot en met 12 oktober 2017 was het digitale biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Zwijnsbergen 10 en 12, 3921 DX Elst
Perceelgrootte:
ca. 14,483 ha

Verkocht: voormalig militair MOB-complex in Elst (Utrecht)

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het voormalige militair MOB-complex te Elst aan Zesruit B.V. voor € 1.254.580,- verkocht.

In de groenrijke omgeving van Elst (Utrecht) bevindt zich het voormalige MOB-complex LCW Rhenen, locatie Elst. Het complex staat op een perceel van circa 142.483 m² en bestaat uit opslagruimten, een bewakingsruimte en een dienstwoning (huisnummer 10). Het terrein is deels verhard (wegen, standplaatsen) en voor een groot deel bebost.

Ligging
Het object is gelegen aan het eind van een doodlopende weg naast een woonwijkje, noordelijk van Elst. Het is grotendeels omringd door weilanden en bossen (landgoed/ natuurterrein). Het object ligt buiten de rode contourlijnen van het dorp en binnen een Ecologische Hoofdstructuur-gebied (EHS).

Bereikbaarheid
Het object is goed bereikbaar met de auto via de N225 en N416, de Rijksweg A12 ligt op 15 minuten afstand. Vanaf station Rhenen is het met bus 50 in tien minuten te bereiken.

Bestemmingsplan en mogelijkheid tot herontwikkeling
De huidige bestemming is Maatschappelijk-Militaire zaken met dubbelbestemming Waarde Archeologie 2. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de gemeente Rhenen verzocht een principebeslissing te nemen over de herontwikkelingsmogelijkheden voor het voormalig MOB-complex. In de beantwoording geeft de gemeente Rhenen aan mee te willen werken aan de herontwikkeling van het MOB-complex van maatschappelijk naar bijvoorbeeld wonen en natuur. De gemeente Rhenen heeft daarbij voorwaarden gesteld.

Verkoopproces
De verkoop van het voormalig militair MOB-complex vond plaats bij openbare inschrijving. De Staat bood de mogelijkheid een bod onder voorwaarden in te dienen. Uitsluitend voorwaarden ten aanzien van de financiering werden aanvaard.

De inschrijving is gesloten op donderdag 12 oktober 2017 om 11.00 uur.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Dhr. M.J.C. von Bönninghausen
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod