Bouwkavel in het Havenkwartier
Noordzeestraat
te Deventer

Te koop
0

Objectinformatie

Adres:
Noordzeestraat, 7411 MC Deventer
Huidig gebruik:
Opslag
Bestemming:
Een bedrijf, cultuur en ontspanning, detailhandel, dienstverlening, horeca, kantoor, maatschappelijke voorzieningen en wonen
Perceelgrootte:
ca. 462 m²

Een biobased baken in het Havenkwartier

Let op: dit object is geplaatst in opdracht van gemeente Deventer en valt daarmee buiten de procedures van het Rijksvastgoedbedrijf. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Doeke Brouwers via d.brouwers@deventer.nl.

De gemeente Deventer zoekt een ontwikkelaar voor de Havendame. De locatie van deze laatste kavel in het Havenkwartier ligt tussen de Mr. H.F. De Boerlaan en de eerste havenarm. Op deze kavel moet een woongebouw verrijzen van maximaal 7 verdiepingen met ongeveer 25 koopappartementen. De gemeente heeft twee ambities voor deze plek: een architectonisch gebouw dat past bij het karakter van het Havenkwartier en dat gebouwd is met biobased materialen.

Architectuur
Van een verouderd industrieterrein werd dit deel van Deventer een levendige en eigenzinnige wijk voor wonen, werken, cultuur en vrije tijd. In de loop van de jaren is er ook nieuwbouw toegevoegd, steeds vanuit de visie dat het gebied ruimte biedt voor ondernemers, horeca, kunst en cultuur en ‘stoer wonen’. De Havendame moet aansluiten bij deze karakteristieke kenmerken en een stoer baken in het Havenkwartier worden met een eigen identiteit. De begane grond wordt een levendige verdieping en parkeren wordt op een innovatieve wijze binnen de kavel opgelost.

Biobased bouwen
De gemeente Deventer wil een duurzaam gebouw, een koploper op het gebied van biobased bouwen. Het gebouw, mag maximaal 26,4 m hoog worden en bestaat voor minimaal 50% uit biobased materiaal. De grondstoffen worden zoveel mogelijk lokaal verkregen, zodat lokale samenwerkingsketens een stimulans krijgen.

De inschrijving is geopend!
De prijsvraag is opgedeeld in een selectie- en een gunningsfase. Ontwikkelaars en consortia kunnen tot woensdag 10 april 2024 om 16.00 uur een visie op de ontwikkeling indienen. Na een selectie gaan drie partijen door naar de gunningsfase. In deze fase wordt gevraagd om het plan voor de Havendame verder uit te werken.

Meer informatie
Op de website Deventer Verkoopt staat alle informatie over de uitvraag Havendame.

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Gemeente Deventer
Contactpersoon: Doeke Brouwers
Telefoon: 0627569336
E-mailadres: d.brouwers@deventer.nl
Website: Gemeente Deventer

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod