Voormalig kantoorgebouw Raad voor de Kinderbescherming
Kennemerstraatweg 21
te Alkmaar

Verwacht

0

Objectinformatie

Adres: Kennemerstraatweg 21, 1814GA Alkmaar
Huidig gebruik: Leeg (anti-kraak)
Bestemming: Kantoor. De gemeente wil medewerking verlenen voor een wijziging van de bestemming naar wonen of een combinatie van wonen/kantoor. De uitgangspunten en randvoorwaarden hiervoor zijn opgenomen in een Nota van Uitgangspunten.
Oppervlakte (BVO): ca. 2.291 m²
Perceelgrootte: 0.22.80 ha
Bouwjaar: ca. 1900

Binnenkort te koop: voormalig kantoorgebouw Raad voor de Kinderbescherming te Alkmaar

Het Rijksvastgoedbedrijf is voornemens dit object in de eerste helft van 2019 aan te bieden aan de markt. De verkoop zal geschieden door middel van openbare inschrijving.

Geschiedenis
Het object betreft in oorsprong een klassiek herenhuis, gebouwd rond 1900. In 2002 is het pand ingrijpend gerestaureerd. Eveneens is in 2002 een moderne uitbreiding gerealiseerd die bestaat uit een éénlaags deel met patio’s en een meer gesloten blok van twee lagen aan de Prins Hendrikstraat.

Ligging en omgeving
Het object ligt tegen de oude binnenstad van Alkmaar aan, net buiten de singel aan de Zuidwestzijde. De omgeving wordt gedomineerd door historische gebouwen van uiteenlopende schaal en met verschillende functies. Wonen, kantoren en bedrijven, maar ook een school en parkeergarage zijn in de directe omgeving te vinden. Een groot park ligt op ruim 100 meter schuin aan de overzijde van de Kennemerstraatweg. De (Kennemer-)singel is zichtbaar vanaf de voorzijde en ligt 70 meter verderop.

Gemeentelijk monument
Het gebouw is sinds 2000 een gemeentelijk monument. Dit vanwege de rijzige negentiende à twintigste-eeuwse voorgevel met daarachter een veel oudere kern. Op de 1e verdieping is een stijlkamer aanwezig. In 2002 is het pand grondig gerestaureerd.

Bereikbaarheid
Voor autoverkeer is er een goede ontsluiting naar de stadsring Heilooër Tolweg N9 (1 km) en de snelweg A9 (2 km). Het treinstation op hemelsbreed 1,5 kilometer afstand. Daarnaast zijn direct voor het pand en aan de overzijde van de weg twee bushaltes. Tegenover het pand is op 50 meter afstand een parkeergarage. Te voet is binnen 300 meter het centrum van Alkmaar met winkels, horeca en bezienswaardigheden. Op eigen terrein zijn circa 13 à 14 parkeerplaatsen.

Bestemmingsplan en mogelijkheden voor transformatie
In het vigerende bestemmingsplan Alkmaar Zuid (vastgesteld op 4 april 2013) is aan het object de bestemming kantoor toegekend. Het object mag gebruikt worden voor kantoor of dienstverlening.
Samen met de gemeente Alkmaar is een verkenning uitgevoerd ten behoeve van uitgangspunten en randvoorwaarden voor de mogelijkheid tot herbestemming tot wonen of een combinatie van wonen en kantoor. Deze uitgangspunten en randvoorwaarden zijn opgenomen in een Nota van Uitgangspunten en deze nota wordt opgenomen als bijlage van het biedboek.

Status procedure  

  •  Bekendmaking/publicatie (huidige status)
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Koopovereenkomst
  •  Levering
Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (25 MB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Dhr. J.R.F. Grajer
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod