Landgoed Huis te Echten
Zuidwolderweg 1-5
te Echten

Te koop
0

Objectinformatie

Adres:
Zuidwolderweg 1-5, 7932 PN Echten
Huidig gebruik:
Dagbesteding voor blinden en slechtzienden.
Bestemming:
Landgoed, waarbij gebruik voor sociaal-medische voorzieningen en wonen ten behoeve van zorg is toegestaan.
Oppervlakte (BVO):
ca. 3.700 m²
Perceelgrootte:
ca. 210.000 m²
Bouwjaar:
ca. 1750

Landgoed Huis te Echten

Let op: dit object wordt aangeboden door Koninklijke Visio en valt daarmee buiten de verkoopprocedures van het Rijksvastgoedbedrijf. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rondmakers.

Omschrijving
De locatie bestaat uit zeven percelen ter grootte van ca. 210.000 m2. Op de percelen bevinden zich dertien opstallen van in totaal ca. 3.700 m² bvo en ca. 2.900 m² vvo. Deze opstallen variëren van het hoofdgebouw (ca. 1.300 m² bvo) tot aan een duiventil. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft negen onderdelen aangemerkt als rijksmonument onder complexnummer 515660. De historische buitenplaats ligt op het perceel van Huis te Echten. De buitenplaats is volgens Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed van algemeen cultuurhistorisch belang. Op een deel van het landgoed rust een pachtovereenkomst met een boer uit Echten. De overeenkomst wordt telkens met zes jaar verlengd. De eerstvolgende opzegdatum is 30 oktober 2026. De overeenkomst loopt dan nog tot 1 november 2027. De jaarlijkse pachtsom bedraagt € 884,87.

Ligging
Het object is gelegen in Echten, een dorp in Drenthe. Het landgoed ligt nabij de stad Hoogeveen en Nationaal Park Dwingelderveld. Het perceel is met de auto goed bereikbaar en een busstation is na een half uur lopen te bereiken. De benodigde voorzieningen zoals een supermarkt, basisschool en peuterspeelzaal zijn in het dorp aanwezig.

Mogelijkheden en bestemming
Momenteel heeft de locatie de bestemming ‘Landgoed’. De gemeente De Wolden heeft in 2018 een locatiepaspoort opgesteld, dat vervolgens is vastgesteld door het College van B&W. Zij gebruikt dit paspoort als toetsingskader bij initiatieven voor de (her)ontwikkeling van het landgoed. Het locatiepaspoort is opgenomen in de dataroom.

Verkoopprocedure
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar c.hoebert@rondmakers.nl . Zij krijgen dan toegang tot de dataroom. Gegadigden krijgen tweemaal de mogelijkheid om de locatie te bezichtigen en om vragen te stellen. In de tussenliggende periode krijgen gegadigden de tijd voor planvorming, waarna ze een onvoorwaardelijke bieding kunnen uitbrengen. De biedingen worden vervolgens beoordeeld op prijs.

Kijkdagen
1ste kijkdag: 15 november 2023 van 12:00 uur tot 15:00 uur
2de kijkdag: 10 januari 2024 van 12:00 uur tot 15:00 uur

Belangrijke datums
23 februari 2024: deadline onvoorwaardelijke bieding
3 juni 2024: overdracht

Voor meer informatie over het object kunt u contact opnemen met Claudia Hoebert van Rondmakers.

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rondmakers
Contactpersoon: Claudia Hoebert
Telefoon: 06 29 29 24 34
E-mailadres: c.hoebert@rondmakers.nl
Website: Rondmakers

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod