Kantoor-woonvilla
Maliebaan 10
te Utrecht

Verkocht
0

Objectinformatie

Adres:
Maliebaan 10, 3581 CN Utrecht
Huidig gebruik:
Kantoor
Bestemming:
Kantoor en/of wonen
Oppervlakte (BVO):
ca. 749 m²
Perceelgrootte:
ca. 00.09.91 ha

Verkocht via makelaar: Monumentale kantoor-woonvilla Maliebaan 10 te Utrecht

Object
Het betreft een Rijksmonumentale stijlvolle, karakteristiek kantoor-woonvilla met tuin en parkeerplaatsen, gebouwd in 1902. Het pand is gebouwd in overgangsarchitectuur, deze bouwstijl werd voornamelijk gebruikt omstreeks 1880-1900. De naam werd aan deze stroming gegeven omdat ze de overgang markeerde tussen de neo-stijlen en de modernere stijlen als Jugendstil en art nouveau. Er zijn veel originele details zoals cassette- en ornamentenplafonds, Jugendstil verlichtingsarmaturen, ensuite-deuren, wandbetimmering, glas-in-lood (gemaakt door Prinsenhof in Delft), marmer-, granito- en parketvloeren, schouwen, paneeldeuren en smeedijzeren hekwerken.

Ligging
De kantoor-woonvilla is gelegen op de Maliebaan, een van mooiste lanen even buiten de singels aan de oostzijde van Utrecht. Er bevinden zich aan deze laan gedeeltelijk vrijstaande villa’s en aaneengesloten historische stadspanden. Er zijn tal van gerenommeerde bedrijven gevestigd, waaronder; Rabobank, ING, Hermans & Schuttevaer Notarissen, SNS Reaal Fonds etc. Tevens zijn er tal van panden aan de Maliebaan die volledig particulier worden bewoond.

Bestemming
De voor Gemengd-4 aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. Wonen, al dan niet in combinatie met een aan-huis-verbonden-beroep of bedrijf dan wel een bed&breakfast;
b. Kantoren;
Voor de volledige omschrijving verwijzen wij u naar het bestemmingsplan dat ter inzage is op de website van de Gemeente Utrecht.

Parkeren
10 parkeerplaatsen op achtergelegen eigen terrein, bereikbaar via recht van overpad vanaf de Maliesingel, alsmede betaald parkeren langs openbare weg.

Bereikbaarheid
Eigen vervoer
De Maliebaan is zeer goed te bereiken met het eigen vervoer, via de oostelijke rondweg met directe aansluiting op de rijkswegen A28, A27, A2 en A12 en het verkeersplein Oudenrijn.

Met openbaar vervoer
Prima te bereiken met openbaar vervoer. Op loopafstand is er een bushalte waar Lijn 3 stopt. Met de bus is het ongeveer 10 minuten rijden naar het Centraal Station.

De winkels
De winkels aan de Nachtegaalstraat en de Burgemeester Reigerstraat zijn op loopafstand. De winkels die er o.a. gevestigd zijn; Albert Heijn, Blokker, Bruna, Paradigit, Hema, Kruidvat, Etos, diverse kleding -/ schoenenzaken, etc

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Waltmann Bedrijfshuisvesting
Contactpersoon: Dhr. V. Bosman
Telefoon: 030-6622255
E-mailadres: bedrijven@waltmann.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod