Villa Erica
’s-Gravenlandseweg 55
te Hilversum

Te koop
0

Objectinformatie

Adres:
’s-Gravenlandseweg 55, 1217 EH Hilversum
Huidig gebruik:
Bibliotheek
Bestemming:
Maatschappelijk
Oppervlakte (BVO):
ca. 3.456 m²
Perceelgrootte:
ca. 5.060 m²

Villa Erica te Hilversum

Let op: dit object wordt aangeboden door bibliotheek Hilversum en valt daarmee buiten de verkoopprocedures van het Rijksvastgoedbedrijf. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de betreffende makelaar.

Omschrijving
Villa Erica is een Rijksmonument met een rijke historie en van culturele waarde.
De eerste bebouwing van 1844 en betrof een jongenskostschool inclusief woning. Twintig jaar later werd de villa in gebruik genomen als buitenverblijf door een uit Amsterdam afkomstige commissionair in effecten. Deze gaf de villa de naam ‘Villa Erica’. Een nieuwe eigenaar liet de villa in 1889 verbouwen door Isaac Gosschalk, onder andere bekend als ontwerper van de Westergasfabriek. Na enkele jaren als Hotel Oranje en nogmaals als particulier woonhuis gediend te hebben, kocht het bestuur van de Openbare Leeszaal en Bibliotheek de villa in 1932. In de Tweede Wereldoorlog werd het pand in beslag genomen door de Duitse bezetter, die er een kantine van maakte voor de in de omgeving gelegerde militairen. Direct na de bevrijding werd de villa enige tijd gebruikt als ontmoetingsplaats voor Canadese militairen, de Maple Leaf Club. In januari 1946 nam de bibliotheek het pand weer in gebruik. De bibliotheek is voornemens om in 2025 een nieuwe locatie te betrekken. Daarom zal het pand worden verkocht.

Ligging
De 's-Gravelandseweg is een belangrijke verbindingsweg aan de noordwestkant van het centrum van Hilversum. Op loopafstand bevindt zich het centrum met regionaal verzorgingsgebied. De 's-Gravelandseweg kenmerkt zich als een lintbebouwing met vele statige en veelal Rijksmonumentale villa's. Aan de overzijde van Villa Erica is de voormalige AVRO-studio gelegen, met om de hoek het Hilversumse raadhuis en Dudokpark.

Mogelijkheden en bestemming
Het pand is momenteel in gebruik als bibliotheek en kunstuitleen en heeft een maatschappelijke bestemming.

Verkoopprocedure
Villa Erica zal op basis van een transparant en gestructureerd proces worden verkocht. Redept nodigt geïnteresseerden uit om een bindend koopvoorstel uit te brengen. De details over de verkoopprocedure zijn opgenomen in de documentatie in de dataroom.

Belangrijke data
Voor het bezichtigen zal 1 kijkdag worden georganiseerd (14 februari 2024), waarvoor gegadigden zich via Vendr kunnen aanmelden. Dit is de uitsluitende mogelijkheid voor bezichtiging.

De biedingen dienen uiterlijk op 8 maart 2024, 12.00 uur te zijn ontvangen via de optie Online Bieden in Vendr.

Verkoper is voornemens om uiterlijk 15 maart 2024 tot gunning over te gaan.

Meer informatie
Meer informatie is te raadplegen via Vendr. Bij vragen kan contact worden opgenomen met makelaar Redept.

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Redept
Contactpersoon: Dhr. L. van Leersum
Telefoon: 06 11 78 10 51
E-mailadres: leon@redept.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod