Voormalig kantoor
Hilversumseweg 37
te Laren

Verkocht

Vanaf 20 februari tot en met 23 juni 2016, 10.00 uur was het digitale biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Hilversumseweg 37, 1251 EW Laren
Huidig gebruik:
n.v.t. (tijdelijk beheer) laatste gebruik is kantoor
Bestemming:
Kantoor
Oppervlakte (BVO):
ca. 1.057 m²
Perceelgrootte:
ca. ca. 0.34.90 ha
Bouwjaar:
ca. 1926

De hilversumseweg 37 te Laren is door het rijksvastgoedbedrijf verkocht voor € 757.000,-- k.k.

Het object was oorspronkelijk een woonhuis maar nu kantoor. Het betreft een klassieke en zeldzame kantoorvilla met rietgedekt dak en een eigen naam: De Rietvink. De villa aan de Hilversumseweg 37 met bouwjaar 1926-1927 is ontworpen door architect H. F. Smit en is gebouwd in de Gooise landhuisstijl met Amsterdamse Schoolstijl-invloeden. Het gebouw heeft een mooie vorm, fraai materiaalgebruik en een bijzondere detaillering zowel exterieur als interieur.

De in rode baksteen opgetrokken villa telt twee bouwlagen en een zolderverdieping onder een rietgedekt schilddak. Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlakte van 1.057 m2, verdeeld over de begane grond, de twee verdiepingen en twee kelderlagen.

De originele, veelkleurige stoep leidt naar een rondboogvormig portiek waarin zich de entree bevindt. Ter hoogte van de eerste verdieping is een driezijdige ‘bay-window’ aangebracht. De rechterkant van de gevel ligt iets terug. De ramen hebben bovenlichten met glas-in-lood. In het dakvlak zijn in het riet twee oorspronkelijke dakkapellen aangebracht. Aan de achterkant bevindt zich een oorspronkelijke, overkapte aanbouw, ooit ontworpen als overdekt terras maar later dichtgezet met glas. Deze vormt nu de doorloop naar een bijgebouw uit de jaren ’80, dat buiten de bescherming valt.

Ook in het interieur zijn nog originele kenmerken aanwezig. De indeling is nagenoeg oorspronkelijk; alle kamers zijn in opzet intact en veelal voorzien van prachtige originele paneeldeuren. De hal bestaat uit een entree met tussendeur. Fraai trappenhuis met bewerkte en gedraaide houten leuningen en spijlen. In de voormalige woonkamer ligt een oorspronkelijk genagelde parketvloer en is er een houten schouw aanwezig met neorenaissance-kenmerken.

Verkoopproces
De verkoop heeft bij openbare inschrijving plaatsgevonden. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de mogelijkheid geboden om een bieding onder voorwaarden uit te brengen.
Belangstellenden kregen de tijd hun bieding voor te bereiden. Tot uiterlijk donderdag 23 juni 2016 11:00 uur konden zij een bieding in leveren bij de notaris. De Staat heeft de aanvaardbaarheid onderzocht van de onvoorwaardelijke- en de voorwaardelijke biedingen. Hierbij is gekeken naar de risico’s die zijn verbonden aan de gestelde voorwaarden in relatie tot de hoogte van de bieding. Met name de eventuele onzekerheid ten aanzien van afname zijn meegenomen in de afweging. Vervolgens heeft het Rijksvastgoedbedrijf een besluit genomen over het al dan niet aanvaarden van de biedingen en omtrent de gunning aan degene met de meest aanvaardbare bieding.

Brochure Hilversumseweg 37 te Laren

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (23 MB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Anne-Rose Boelens
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod