Historisch monumentaal pand in centrum Helsinki, Finland
Eteläesplanadi 16
te Helsinki

Te koop
0

Objectinformatie

Adres:
Eteläesplanadi 16, 00130 Helsinki
Huidig gebruik:
Kantoren
Oppervlakte (BVO):
ca. 5.992 m²
Perceelgrootte:
ca. 1,505 m²

Historisch monumentaal pand midden in het centrum van Helsinki, Finland

Let op: dit object wordt aangeboden door Senate Properties en valt daarmee buiten de verkoopprocedures van het Rijksvastgoedbedrijf. Neem voor meer informatie contact op met Senate Properties. Senate Properties is lid van PuRE-net. PuRE-net (het Public Real Estate Network) is een Europese organisatie die nationale (rijks)vastgoedorganisaties en ministeries verenigt die verantwoordelijk zijn voor publiek vastgoed in Europa. Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is de Nederlandse vertegenwoordiger in PuRE-net.

Het vastgoed is een historisch monumentaal pand dat in het stadscentrum van Helsinki is gesitueerd. Het gebouw wordt gebruikt als kantoor en telt zeven bovengrondse verdiepingen en een kelder.

Het oorspronkelijke deel van het gebouw is in 1909 gebouwd en is ontworpen door Lars Sonck, een van de bekendste architecten van Finland. De gevel van het gebouw is zeer indrukwekkend en het pand staat onder bescherming van het Besluit inzake bescherming van gebouwen in eigendom van De Staat.

Omgeving
Het gebouw staat in het centrum van Helsinki naast het Esplanadi-park. Het bevindt zich in een chique wijk en de locatie is goed zichtbaar omdat het aanzicht vanuit het park open is. Het pand is met diverse vervoermiddelen bereikbaar. Het stadscentrum van Helsinki heeft uitstekende voet- en fietspaden en de dichtstbijzijnde tramhalte is circa 300 meter van het pand verwijderd. Het centraal station, de metro en een bushalte liggen op een afstand van circa 600 meter.

Mogelijkheden en bestemming
Het gebouw staat leeg en moet gerenoveerd worden. Dit is een unieke mogelijkheid om een pand in het stadscentrum van Helsinki te verwerven en te verbouwen tot een efficiënt bedrijfspand.

Verkoopprocedure
Het pand wordt verkocht door middel van een gesloten veiling. Indicatieve biedingen kunnen tot 12.00 uur op 12 april 2023 worden uitgebracht. Het uitbrengen van een bieding kan per e-mail naar senaatti@senaatti.fi of per post naar Senate Properties / Registry, PO Box 237 (Lintulahdenkatu 5 A), 00531 Helsinki, Finland. Vermeld de referentie 'Eteläesplanadi 16, Helsinki' in uw e-mail of op de envelop. Te late inzendingen worden niet in behandeling genomen. Houd er rekening mee dat biedingen per post ook vóór de deadline ontvangen moeten zijn.

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Senate Properties
Contactpersoon: Ella Sperling
Telefoon: +358 50 501 6502
E-mailadres: ella.sperling@senaatti.fi
Website: Senate Properties

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod


Biedboek 10 jaar