Voormalige TBS-kliniek Oldenkotte met woning en ca. 15 ha grond
Kienvenneweg 18 en 24
te Rekken

Verwacht

0

Objectinformatie

Adres: Kienvenneweg 18 en 24, 7157 CC Rekken
Huidig gebruik: Tijdelijk beheer
Bestemming: Bijzondere instelling/bos- en natuurgebied
Oppervlakte (BVO): ca. 14.500 m²
Perceelgrootte: 14.28.00 en 1.3255 ha
Bouwjaar: ca. 1990

Binnenkort te koop: Kienvenneweg 18 en 24 te Rekken

12 maart: Consultatie en Ontmoeting

Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt binnenkort de voormalige tbs-kliniek Oldenkotte met bijbehorend terrein (circa 15 hectare). Rijksbouwmeester Floris Alkemade heeft voorgesteld om hier ruimte te bieden aan een unieke ontwikkeling: ‘Het huis van de Natuur’. Zijn presentatie en de Nota van Uitgangspunten treft u als bijlage aan op deze biedboekpagina.

Er is geen in de omgeving passende herbestemming voor dit gebouw, daarom wordt ingezet op ‘verval als ontwikkelkans’. Het gebouw wordt niet gesloopt, maar teruggegeven aan de natuur. De 100-jarige geschiedenis blijft op deze manier behouden. Voor de transformatie zijn zeven gezichtspunten benoemd, waaronder Hergebruik, Recreatie en Kunst en Cultuur. In de Nota van Uitgangspunten voor het “Huis van de Natuur” staat meer informatie.

Hebt u idee├źn voor de ontwikkeling van dit Huis van de Natuur in de Achterhoek en zoekt u daarbij samenwerking met andere partijen? Meld u aan voor de bijeenkomst Consultatie en Ontmoeten van het op 12 maart 2020. Laat u informeren en inspireren over de gewenste transformatie van de voormalige tbs-kliniek Oldenkotte naar Huis van de Natuur. Deze consultatie is geen pre-bid meeting.

Programma
16.30 Rondleiding (optioneel)
17.00 Inloop en diner
18.00 Toelichting Huis van de natuur (door Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Matthijs Schouten, buitengewoon hoogleraar ecologie en filosofie van het natuurherstel Universiteit Wageningen)
18.45 Met elkaar in gesprek over de gezichtspunten
20.00 Ontmoetingsmarkt

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht. Het aanmeldformulier staat in de download met meer informatie op deze pagina.

Voormalige tbs-kliniek - Kienvenneweg 18 en 24 te Rekken
De voormalige kliniek Oldenkotte te Rekken is in gebruik geweest ten behoeve van de forensische psychiatrie, in de volksmond beter bekend als tbs-kliniek. Kadastraal bekend gemeente Eibergen sectie M nummers: 961, 1065, 1066, 1412, 1413 en 1415.

Bij deze voorgenomen ontwikkeling en verkoop worden ook betrokken de woning aan de Kienvenneweg 24 (kadastraal bekend, gemeente Eibergen, sectie M, nummer 1412) alsmede het perceel grasland (inclusief ontsluiting) aan de Kienvenneweg (kadastraal bekend, gemeente Eibergen, sectie M, nummers 1959 en 1329).

Enkele getoonde beelden op deze pagina zijn impressies van de mogelijk ontwikkeling van de voormalige tbs-kliniek naar het Huis van de Natuur.

Status procedure  

  •  Bekendmaking/publicatie (huidige status)
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Koopovereenkomst
  •  Levering
Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (23 MB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Willem Gasman
Telefoon: 06-25027819
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod