Voormalig steunpunt RWS
Stationsweg 61
te Hoek van Holland

Verkocht

Het digitale biedboek was beschikbaar vanaf dinsdag 15 november 2022 t/m dinsdag 25 april 2023 12.00 uur.

0

Objectinformatie

Adres:
Stationsweg 61, 3151 HR Hoek van Holland
Huidig gebruik:
Kantoor
Oppervlakte (BVO):
ca. 362 m²
Perceelgrootte:
ca. 1.484 m²
Bouwjaar:
ca. 1895

Voormalig steunpunt RWS in Hoek van Holland

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft verkocht middels openbare inschrijving het voormalig steunpunt van Rijkswaterstaat bestaande uit een kantoorpand, gewapende betonnen opslagruimte, loods en parkeerplaatsen.

Omschrijving
Het object is gelegen aan Stationsweg 61 in Hoek van Holland en beslaat twee percelen (Hoek van Holland sectie B nummer 4025 en 1271). Perceel B 4025 bevat een historisch gebouw uit 1895, toen gebouwd door de Koninklijke Marine voor het kantoor van het loodswezen inclusief wacht- en slaapruimten voor de loodsen. De naast gelegen Torpedoloods hoorde oorspronkelijk bij het pand op de Stationsweg 61. Het is een ruim object met veel ontwikkelmogelijkheden op een centrale locatie.

Als laatste gebruik was het pand een voormalig steunpunt (kantoorvilla) van Rijkswaterstaat. De achterliggende werk/opslagruimte is in 1946 aangebouwd, deze is door middel van een overkapt verbindingsdeel te bereiken. In 2008 is het pand volledig gerenoveerd. Naast het pand zijn op het erf ongeveer vijf parkeerplaatsen. Ook bevindt zich in de zeer ruime tuin een kleine gewapende betonnen ondergrondse opslagruimte uit 1942 die een historisch karakter heeft.

Ligging
Het te verkopen object is gelegen ten westen van de kern Hoek van Holland aan de oude Berghaven dicht bij het monumentale Pantserfort 1881, horeca, strand en uitvalswegen zoals de metrolijn naar Hoek van Holland Strand.

Mogelijkheden en bestemming
De bestemming van het gebouw is kantoor. In overleg met de gemeente en gezien de ambities van Hoek van Holland kan een wijziging van het bestemmingsplan naar bijvoorbeeld Wonen of Horeca een reële mogelijkheid zijn. Voor meer informatie wordt verwezen naar de gemeente Rotterdam.

De bestemming van het parkeerterrein is 'Verkeer-erf' en heeft als bijzondere bepaling dat bij de omliggende percelen een recht van uitweg is gevestigd. Momenteel wordt dit perceel gebruikt voor parkeren en als ontsluiting naar de achterliggende bebouwing.

Dit gebouw en percelen hebben, gezien de ruimte, goede ontsluiting, parkeergelegenheid en de locatie, zeker de potentie voor verdere ontwikkelingen.
Voor meer informatie wordt verwezen naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Verkoopprocedure
Het object is verkocht via een openbare inschrijving met voorwaardelijke- en onvoorwaardelijke biedingen.
Een uitgebreide omschrijving van de verkoopprocedure en -voorwaarden vond u in het biedboek. Dit was voor € 75,- bestelbaar via deze pagina.

Belangrijke data
Vanaf dinsdag 15 november 2022 was het Biedboek bestelbaar.
Uiterlijk dinsdag 25 april 2023 om 12.00 uur konden belangstellenden een bieding uitbrengen.

Vragen kunt u stellen via biedboek@rijksoverheid.nl.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Mevrouw L. Romein
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl
Website: Rijksvastgoedbedrijf

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod