Verkocht: Herontwikkelings- /transformatieobject
Steenvoordelaan 370
te Rijswijk

Verkocht
0

Objectinformatie

Adres:
Steenvoordelaan 370, 2284 EH Rijswijk
Huidig gebruik:
Kantoor
Bestemming:
Kantoordoeleinden; wijzigingsbevoegdheid van toepassing.
Oppervlakte (BVO):
ca. 19.800 m²
Perceelgrootte:
ca. 0.17.50 ha
Bouwjaar:
ca. 1966

Verkocht via makelaar: Steenvoordelaan 370 te Rijswijk

Het voormalige belastingkantoor is verkocht aan Aertgeerts Bouw B.V. voor een bedrag van 5,15 miljoen euro en zal worden getransformeerd naar woonappartementen. De begane grond krijgt de bestemming commerciële doeleinden en in de bestaande kelder worden de individuele bergingen en een collectieve fietsenstalling gerealiseerd.

Voor dit object is een marktconsultatie gehouden naar aanleiding van een eerdere openbare inschrijving welke niet heeft geleid tot marktconforme biedingen. De verkregen informatie uit de consultatie, rekening houdend met de marktsituatie in Rijswijk en de marktpotentie van dit object in het bijzonder, zijn afgewogen tegen de mogelijke verkoopprocedures van het Rijksvastgoedbedrijf. Op basis van deze integrale afweging is besloten tot verkoop via een makelaar.

Object en kadastrale informatie
Het pand is gebouwd omstreeks 1966 en heeft een bruto vloeroppervlak van circa 19.800 m². Het gebouw heeft een rechthoekige vorm met 18 bouwlagen plus een kelder. Het door architectenbureau Lucas & Niemeijer ontworpen kantoor is een jack block gebouw: een veelal toegepaste bouwmethode uit de jaren zestig. Jack block gebouwen worden ‘omgekeerd’ gebouwd. Men begint bij de dakverdieping die vervolgens via hydraulische vijzels omhoog geduwd wordt. Dan wordt de onderliggende etage gebouwd en omhooggeduwd, enzovoorts. Het object is kadastraal bekend gemeente Rijswijk, sectie D nummer 6220, groot circa 1.750 m², volle eigendom.

Ligging
Het pand is gelegen op de hoek van de Steenvoordelaan en de Generaal Spoorlaan aan winkelcentrum ‘In de Bogaard’ en bevindt zich op loopafstand van het NS station Rijswijk. Het object is strategisch gelegen nabij de uitvalsweg A4 en daarmee goed bereikbaar per auto. De naastgelegen parkeergarages bieden mogelijkheid voor het afsluiten van een parkeerabonnement om in de parkeerbehoefte voor het toekomstig gebruik te voorzien.

Bestemmingsplan en mogelijkheid tot herontwikkeling
Het object ligt in het bestemmingsplangebied ‘In de Bogaard’, met de bestemming ‘Kantoordoeleinden’. In overleg met de gemeente Rijswijk is een nota van uitgangspunten opgesteld waarin de toekomstige mogelijkheden van het object uiteengezet zijn. Deze nota van uitgangspunten, in combinatie met een ingediende zienswijze, heeft geresulteerd in een wijzigingsbevoegdheid welke is opgenomen in het bestemmingsplan. Via die wijzigingsbevoegdheid kunnen er in de toekomst eventueel woningen, horeca, dienstverlening, ontspanning- en vermaaksfuncties met aan aantal uitzonderingen en maatschappelijke voorzieningen worden toegestaan.

Verkopend makelaar:
Cushman & Wakefield
Contactpersoon: Marcel Leeflang
Telefoon: +31 (0)70 3 550 550 | Mobiel M. Leeflang: +31 (0)6 51 801 289

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (37 MB)

Contactgegevens

Cushman & Wakefield
Contactpersoon: Marcel Leeflang
Telefoon: +31 (0)70 3 550 550 | Mobiel M. Leeflang: +31 (0)6 51 801 289

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod