Voormalig gemeentehuis
Schoolstraat 1
te Bedum

Te koop
0

Objectinformatie

Adres:
Schoolstraat 1, 9781JL Bedum
Huidig gebruik:
Leeg en ontruimd op 23 m2 na
Bestemming:
Maatschappelijke doeleinden
Oppervlakte (BVO):
ca. 2.900 m²
Perceelgrootte:
ca. 1.900 m²

Voormalig gemeentehuis te Bedum

Let op: dit object wordt aangeboden door gemeente Het Hogeland en valt daarmee buiten de verkoopprocedures van het Rijksvastgoedbedrijf. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de betreffende makelaar.

Omschrijving
De locatie bestaat uit een kavel ter grootte van ca. 1.900 m2 met bijbehorende opstal van ca. 2.900 m² bvo en ca. 2.500 m² vvo. Deze opstal bestaat uit een historisch gedeelte (1927) en een relatief nieuw gedeelte (1975 en 2005). Het historische gedeelte is een Rijksmonument. Dit gedeelte heeft deze waardering gekregen vanwege het algemeen cultureel- en architectuurhistorisch belang. Het pand is leeg en ontruimd op 23 m² na. Op 1 juli is ook dit gedeelte leeg en ontruimd.

De locatie kent ook een binnenterrein. Op het binnenterrein zullen drie parkeerplaatsen en een fietsenstalling mee worden verkocht. De doorgang naar het binnenterrein heeft een doorrijhoogte van maximaal 2,20 meter en heeft een automatische deur.

Ligging
Het object is gelegen in het centrum van Bedum. Het dorp is gelegen in de provincie Groningen, 7 kilometer ten noorden van de stad Groningen. Bedum was tot eind 2018 de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Het perceel is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.

Mogelijkheden en bestemming
Momenteel heeft de locatie de bestemming ‘Maatschappelijke Doeleinden’. De gemeente heeft een lijst opgesteld met planologisch gewenste bestemmingen en staat welwillend tegenover een wijziging van het bestemmingsplan. De lijst met bestemmingen is opgenomen in de dataroom.

Verkoopprocedure
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar j.de.visser@rondmakers.nl. Zij krijgen dan toegang tot de dataroom. Gegadigden krijgen de mogelijkheid om de locatie te bezichtigen en om vragen te stellen. Hierna krijgen gegadigden de tijd voor planvorming waarna ze een onvoorwaardelijke bieding uitbrengen. De bieding bestaat uit een prijs en een beknopt plan. De biedingen worden vervolgens beoordeeld op prijs en kwaliteit.

Belangrijke datums
1 februari 2023: deadline onvoorwaardelijke bieding
13 maart 2023: overdracht

Meer informatie
Voor meer informatie over het object kunt u contact opnemen met Jelmer de Visser van Rondmakers.

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rondmakers
Contactpersoon: Jelmer de Visser
Telefoon: 06-21655465
E-mailadres: j.de.visser@rondmakers.nl
Website: Rondmakers

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod