Ontwikkelingslocatie
Wildenborch 6
te Diemen

Verkocht
0

Objectinformatie

Adres:
Wildenborch 6, 1112 XB Diemen
Huidig gebruik:
Onderwijs
Bestemming:
Wonen
Perceelgrootte:
ca. 21.130 m²
Bouwjaar:
ca. 1983

Ontwikkelingslocatie met mogelijkheid voor de ontwikkeling van o.a. 442 woonunits

Let op: dit object wordt aangeboden door Hogeschool InHolland en valt daarmee buiten de verkoopprocedures van het Rijksvastgoedbedrijf. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de betreffende makelaar.

Ontwikkelingslocatie met bestemmingsplan voor de ontwikkeling van o.a. 442 woonunits. Het perceel maakt deel uit van het nog te ontwikkelen gebied Holland Park Zuid, dat door de gemeente bestemd is als sluitstuk van de zeer succesvolle gebiedsontwikkeling Holland Park.

Omschrijving
Op dit moment is Hogeschool Inholland gehuisvest in deze onderwijs locatie aan de Wildenborch 6 te Diemen. De Hogeschool is voornemens om een nieuwe locatie te betrekken in de Sluisbuurt op het Amsterdamse Zeeburgereiland. Daarom zal deze locatie, dat eigendom is van de Hogeschool, worden verkocht.

In het bestemmingsplan is de mogelijkheid opgenomen voor het ontwikkelen van 442 woonunits alsmede commerciële en maatschappelijke functies, een parkeergarage en groenvoorzieningen.

Het stedenbouwkundig plan voor de Natuurbuurt Holland Park Zuid is het sluitstuk van de transformatie van Bergwijkpark-Noord. Het plan sluit aan op de geldende principes voor de uitbreiding van Bergwijkpark-Noord. Het biedt een woonomgeving in hoge stadse dichtheid. Het onderscheidt zich door het wonen in een natuurbuurt, in de luwte van de stad en aan volwassen groen rondom toegankelijke collectieve hoven.

De aanleiding voor dit specifieke plan wordt gevormd door de stukken stad die hieromheen zijn en worden gebouwd. Holland Park, Campus Diemen Zuid, Holland Park West en het nieuwe park vormen aan de noordzijde de stukken stad waarop Holland Park Zuid aansluit. De omzoming door de waterpartij en door de natuuroevers met volwassen groen aan de Zuidrand van Holland Park Zuid geven het gebied haar stedelijk-groene karakter.

Ligging
Het perceel - in het stedenbouwkundig plan aangeduid als het Steigerblok - bevindt zich tussen Holland Park en de Daalwijkdreef in Diemen Zuid. Het maakt deel uit van de voorgenomen ontwikkeling van Holland Park Zuid, tezamen met drie andere percelen, het zogenaamde Hof-, Park- en Sportblok.

De locatie ligt vlakbij de s112 Gooiseweg die de rijkswegen A9 en A10 met elkaar verbindt. Met het openbaar vervoer is de locatie optimaal bereikbaar via het NS station Diemen-Zuid (Sprinter naar o.a. Amsterdam-Zuid, Utrecht, Almere en Hoofddorp). De metrostations Verrijn Stuartweg en Diemen-Zuid (lijn 53 Amsterdam CS-Gaasperplas) bevinden zich op enkele minuten loopafstand.

In de afgelopen jaren is het gebied grondig getransformeerd van een monofunctionele kantooromgeving naar een dynamische woonwijk door het ontwikkelen van Campus Diemen-Zuid studentenhuisvesting en Holland Park met circa 3.400 wooneenheden. Holland Park Zuid zal het slotstuk worden van dit integrale transformatieproject.

Mogelijkheden en bestemming
Momenteel is het perceel in gebruik als onderwijsinstelling. Echter is in het bestemmingsplan de mogelijkheid opgenomen 442 woonunits te ontwikkelen samen met commerciële- en maatschappelijke functies, parkeergarage en groenvoorzieningen.

Verkoopprocedure
Het object wordt verkocht door middel van een gestructureerd proces bestaande uit in eerste instantie een kwalitatieve selectie en vervolgens een besloten inschrijving.

Belangrijke datums
Kijkdagen op 23 september en 14 oktober 2022.
Aanmelden voor de kijkdagen is verplicht en kan op www.vendr.nl

Volledige informatie over het object vindt u op www.vendr.nl

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Redept
Contactpersoon: Dylan Higginson
Telefoon: 06 21355022
E-mailadres: Dylan@redept.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod