Verkocht: Monumentale villa voor herontwikkeling
Florapark 1-2
te Haarlem

Verkocht

Vanaf 9 december 2016 tot 20 april 2017 was het digitale biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Florapark 1-2, 2012 HK Haarlem
Bestemming:
Gemengd 4 (o.a. wonen, kantoor, etc.)
Oppervlakte (BVO):
ca. 1.845 m²
Perceelgrootte:
ca. 0.15.37 ha
Bouwjaar:
ca. 1880

Verkocht: Florapark 1&2 te Haarlem

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de monumentale villa aan het Florapark 1 & 2 aan Florencius voor € 2.652.000,- verkocht.

Basisschool Florencius biedt in een prachtige, inspirerende omgeving kwalitatief hoogwaardig onderwijs aan kinderen van 4 tot 13 jaar, door ideale condities te creëren voor kinderen om het beste uit zichzelf te halen. Florencius biedt zowel Nederlandstalig als tweetalig onderwijs. Daarnaast is er een internationale afdeling, Florencius International School. Tevens biedt Florencius huiswerkbegeleiding en individuele begeleiding aan kinderen uit het basisonderwijs en Voortgezet Onderwijs. Naast de nieuwe toekomstige vestiging in Haarlem heeft Florencius vestigingen in Laren en Amstelveen.

Een karakteristieke monumentale villa gelegen op een markante zichtlocatie met goede parkeergelegenheid (ca. 18 parkeerplaatsen) en een fietsenstalling op eigen terrein aan het gelijknamige Florapark.

De villa is ontworpen door de architect A.J. van Beek in opdracht van Samuel John Graaf van Limburg Stirum. Aan het Florapark werden in de periode 1880-1892 acht vrijstaande villa's en drie dubbele villa's gebouwd. Eén van deze villa's, gelegen op de hoek met de Wagenweg, werd in 1939 afgebroken en vervangen door een school. De overige villa's zijn echter nog in het park aanwezig en verkeren voor een groot deel nog in originele staat. Ook het aanleggen van het park en de kavelverdeling (er heeft geen verdichting van de percelen plaatsgevonden) zijn nog merendeels oorspronkelijk. Het Florapark heeft hierdoor zijn aanzicht als villapark behouden. In 1977 heeft de toenmalig eigenaar Florapark 1 samengevoegd met Florapark 2. Door de jaren heen heeft de villa meerdere interieuraanpassingen ondergaan. De villa heeft mede dienst gedaan als bank en rechtbank. Hierdoor is ondermeer een ander trappenhuis en een (kleine) goederenlift in de villa aangebracht en zijn zowel de voor- als achterzijde uitgebouwd. In de uitbouw aan de voorzijde is de huidige entree gevestigd met voorheen een geldautomaat en aan de achterzijde is ruimte gecreëerd waaronder een kluis en magazijn. Op de eerste en tweede etage zijn voornamelijk kantoor- en in mindere mate archiefruimte gerealiseerd.

Ligging
De villa is gelegen op een goede zichtlocatie in de Koninginnebuurt op de hoek van het Florapark en de Wagenweg tegenover het gelijknamige Florapark. De Koninginnebuurt is een gewilde stadswijk met voornamelijk ruime aaneengeschakelde herenhuizen en villa’s.
De vrijstaande villa’s aan het Florapark bestaan voornamelijk uit kantoorgebouwen. De wijk is eind 19e eeuw gebouwd met een parkachtige infrastructuur en werd ontworpen door L.P. Zocher.

Bereikbaarheid
Het object is goed bereikbaar met de auto via de N201, N205, N208, de Rijksweg A5 en A9. Per openbaar vervoer is het object ook goed te bereiken. Het object ligt op circa 10 minuten afstand van het station. Eveneens doorkruisen verschillende buslijnen de nabije omgeving van de villa.

Bestemmingsplan en mogelijkheid tot herontwikkeling
Volgens het huidige bestemmingsplan "Koninginnebuurt, partiële herziening 2014" luidt de bestemming gemengd-4. De voor 'Gemengd 4' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
wonen, dienstverlening, kantoor (eventueel met loketfunctie), praktijkruimte, atelierruimte, etc.
De Staat aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent door de gemeente gedane, c.q. van de gemeente ontvangen informatie omtrent de bestemming. Nadere informatie omtrent de bestemming kunt u bij de gemeente Haarlem opvragen.

Verkoopproces
De verkoop van Florapark 1&2 heeft plaatsgevonden bij openbare inschrijving. De inschrijving was op donderdag 20 april 2017 om 11.00 uur.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: De heer J. Grajer
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod