Gemeentelijk monument hallenhuisboerderij 'Hargahoeve' met karnmolen, ruime mogelijkheden voor herontwikkeling
Pieter van den Hoogenbandstraat 50
te Schiedam

Te koop
0

Objectinformatie

Adres:
Pieter van den Hoogenbandstraat 50, 3118 JV Schiedam
Huidig gebruik:
Leeg/ vrij van huur
Bestemming:
Enkelbestemming Woongebied (wonen, aan huis gebonden beroep/activiteit, mantelzorg, maatschappelijk, detailhandel, horecabedrijf, dierenpension etc. ) en dubbelbestemming Waarde-Archeologie
Oppervlakte (BVO):
ca. 502 m²
Perceelgrootte:
ca. ca. 1.450 m²
Bouwjaar:
ca. 1875

Gemeentelijk monument hallenhuisboerderij ‘Hargahoeve’ met karnmolen te Schiedam

Let op: dit object wordt aangeboden door de gemeente Schiedam en valt daarmee buiten de verkoopprocedures van het Rijksvastgoedbedrijf. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de betreffende makelaar.

Gemeente Schiedam verkoopt door middel van openbare inschrijving het gemeentelijk monument hallenhuisboerderij ‘Hargahoeve’ met karnmolen te Schiedam.

Omschrijving
De Hargahoeve, is een vrijstaande hallenhuisboerderij met woonbestemming. De architectuur en cultuurhistorische waarden hebben ertoe geleid, dat het pand sinds 2004 is aangewezen als gemeentelijk monument met nummer 325 (voormalig adres Sportlaan 2). Bij de meeste Schiedammers staat het bekend als het voormalige dierenpension. De woonboerderij uit het laatste kwart van de 19e eeuw, heeft een gebruiksoppervlakte van 502 m², verdeeld over de begane grond (290 m²) en 1e verdieping (211 m²). Op het perceel van circa 1.450 m² bevindt zich de cultuurhistorische karnmolen. Er ligt een tuin rondom met een gracht tussen de woonboerderij en de weg, en heeft een eigen oprit.

Bij de verbouwing tot dierenpension-asiel in 1975 is opzet van het interieur drastisch gewijzigd en de bebouwing aangevuld met nieuwbouw uit 1998. Deze “nieuwbouw” is inmiddels gesloopt, echter dient de toekomstige eigenaar de resterende (herstel)werkzaamheden, zoals het aanhelen van de gevels, conform de omgevingsvergunning, nog uit te voeren. Hiervoor geldt een restauratieplicht.

Ligging
Door de ligging aan de doorgaande weg, nabij knooppunt Kethelplein en de snelweg afritten naar Rotterdam of Den Haag, is de bereikbaarheid uitstekend. Op loopafstand treft u het metrostation Schiedam Nieuwland, het Franciscus Vlietland Ziekenhuis, het Novotel en het nieuwe Van der Valk hotel. Op korte afstand bevindt zich het politiebureau, maar ook de Poldervaart en het Prinses Beatrixpark.
Daarnaast is de ligging aan de nieuwbouwwijk Park Harga met mooie energiezuinige woningen en het nieuwe sportpark Harga (met daarin nog veel groen en enkele sportclubs).

Mogelijkheden en bestemming
De huidige bestemming is Woongebied. De ontwikkelaar is vrij om hieraan invulling te geven met inachtneming van de gebruiksregels in het bestemmingsplan ‘Harga-Midden’ (onherroepelijk vastgesteld 2017-12-19). Dit biedt ruime mogelijkheden tot herontwikkeling, mits er geen overlast voor de omgeving komt van onder meer extra vervoers-bewegingen of parkeren. Elk plan dient hier specifiek aandacht aan te besteden om overlast te voorkomen. Daarnaast is bij elke herontwikkeling en restauratie de monumentale status van de boerderij een belangrijk kader om rekening mee te houden.

Verkoopprocedure
Het object zal verkocht worden via D&S makelaars B.V. Een uitgebreide omschrijving van het pand en de verkoop- en biedingsvoorwaarden kunt u opvragen bij D&S Makelaardij B.V. (Land van Belofte 50, 3111 NW Schiedam).. Meer informatie over het object kunt u vinden op de website van de makelaar en op Funda.

Bezichtigen
Serieuze geïnteresseerden kunnen een afspraak maken voor een bezichtiging van het object met de verkopende makelaar. Ook wordt er uiteraard gelegenheid gegeven voor een tweede afspraak met eventueel uw makelaar, taxateur en/of bouwkundige.

Voor meer informatie over het object kunt u contact opnemen met mevrouw I. van de Water van D&S Makelaardij B.V.

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (408 KB)

Contactgegevens

D&S Makelaardij B.V.
Contactpersoon: Mevr. I. van de Water
Telefoon: 010 473 75 55
E-mailadres: info@densmakelaars.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod