Voormalige Penitentiaire Inrichting
Tafelbergweg 10
te Amsterdam

Verkocht

Vanaf 1 april tot 8 juli 2016, 11.00 uur was het digitale biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Tafelbergweg 10, 1105 BN Amsterdam
Huidig gebruik:
gevangenis
Bestemming:
Maatschappelijke doeleinden
Oppervlakte (BVO):
ca. 5.630 m²
Perceelgrootte:
ca. 01.08.80 ha
Bouwjaar:
ca. 1992

Verkocht : Tafelbergweg 10 te Amsterdam

Via een zogenaamd marktinitiatief is een acceptabele bieding voor dit object ontvangen. De Staat (het Rijksvastgoedbedrijf) verkoopt in het vervolg hierop dit object bij openbare inschrijving. Vanaf 1 april 2016 zijn de inschrijvingsvoorwaarden op biedboek.nl beschikbaar. Deze inschrijving sluit op vrijdag 8 juli 2016 om 11.00 uur.

Elke partij die een bieding heeft uitgebracht tijdens de fase van het marktinitiatief, dient zijn bieding in deze verkoopprocedure gestand te doen dan wel te verbeteren. Partijen die geen bieding hebben uitgebracht tijdens de fase van het marktinitiatief kunnen in deze verkoopprocedure alsnog een bieding uitbrengen.

Op deze webpagina kunt u het biedboek kosteloos aanvragen (downloaden), waarin onder meer zijn opgenomen: een uitgebreide procedurebeschrijving en alle andere informatie die nodig is om deel te nemen aan deze inschrijving.

Bezichtiging van dit object is uitsluitend op afspraak mogelijk voor belangstellenden die een exemplaar van dit biedboek hebben gedownload. Bezichtigingen zijn gepland op donderdag 12 mei 2016 en dinsdag 17 mei 2016.

Omschrijving object
De voormalige Penitentiaire Inrichting Tafelbergweg te Amsterdam Zuidoost is gelegen op een prominente zichtlocatie aan de Rijksweg A2 tussen Amsterdam en Utrecht, op bedrijvengebied Amstel III in Amsterdam Zuidoost. De locatie ligt direct naast de foodcourt en het markante Fletcherhotel. Direct grenzend aan de zuidzijde van de locatie ligt een golfbaan. In de nabijheid van de locatie ligt het Amsterdam Medisch Centrum (AMC). Het bedrijventerrein Amstel III is een omvangrijk gebied met zeer uiteenlopende functies. In de omgeving zijn naast genoemde functies veel kantoren aanwezig, maar in de zichtzone langs de Rijksweg A2 zijn bijvoorbeeld ook garagebedrijven met showroom gevestigd.

Het object is gelegen op een kavel van ruim 1 ha groot. De grond is door de gemeente Amsterdam in voortdurende erfpacht uitgegeven. Het huidige erfpachttijdvak loopt tot en met 31 december 2031. De canonverplichtingen jegens de gemeente Amsterdam zijn voor de resterende duur van dit erfpachttijdvak (derhalve tot en met 31 december 2031) afgekocht in 1995. De gemeente Amsterdam heeft aangegeven in het geval van bestemmingswijziging een erfpachtconversie naar de nieuwe bestemming te zullen toepassen. Op het kavel zijn 58 parkeerplaatsen aanwezig.

Het hoofdgebouw heeft een vierkante plattegrond rondom een open binnenplaats met sportveld. Het object is opgebouwd uit separate units (celcontainers) en telt twee bouwlagen. Het omvat in totaal 5.630 m2 BVO. Het object is in 1992 gebouwd en heeft vele vormen van detentie gekend. De laatste als Penitentiaire Inrichting.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Patrick van Riel
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod


Biedboek 10 jaar