Voormalig belastingkantoor
Vroedschapstraat 15
te Gorinchem

Te koop

Vanaf 8 november 2018 tot en met 11 april 2019 was het digitale Biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres: Vroedschapstraat 15, 4204 AJ Gorinchem
Huidig gebruik: Vastgoedbescherming
Bestemming: Kantoor
Oppervlakte (BVO): ca. 6.484 m²
Perceelgrootte: 4.886 m²
Bouwjaar: ca. 1976

Te koop via openbare inschrijving: voormalig belastingkantoor te Gorinchem

Uniek en centraal gelegen herontwikkelingsobject op loopafstand van het centrum en dichtbij het NS-station.

Het is niet meer mogelijk om aan deze verkoopprocedure deel te nemen.

Het Rijksvastgoedbedrijf biedt het voormalig belastingkantoor aan de Vroedschapstraat 15 in Gorinchem te koop aan. Het object wordt door middel van een openbare inschrijving verkocht. Het object is vanwege de ligging en de ontwikkelingsmogelijkheden een unieke locatie voor herontwikkeling.

Voormalig belastingkantoor
Het object ligt in een woonwijk op loopafstand (ca. 600 m) van het NS-station en van het centrum van de stad. De locatie is ook uitstekend bereikbaar met de auto via de rijkswegen A27 en A15. Er is daarnaast ruime parkeergelegenheid op eigen terrein met 92 plaatsen.

Het gebouw bestaat uit twee delen. Het oorspronkelijke gebouw uit 1976 en de ‘nieuwe’ aanbouw uit 1992. Het oorspronkelijke gebouw bestaat twee bouwlagen en een dakopbouw. De constructieve opbouw bestaat uit een volledige kolommenstructuur met een betonnen kern voor de stabiliteit. Op de kern en de kunstwerkwand bij entree na, kunnen alle binnenwanden (voornamelijk de niet-dragende systeemwanden) verwijderd worden. Hierdoor ontstaat een grote en vrij indeelbare ruimte.

De aanbouw staat als het ware op poten. Op de begane grond zijn parkeerplaatsen en een fietsenstalling gesitueerd. Het pand heeft drie verdiepingen en een grote dakopbouw waarin zich het voormalige bedrijfsrestaurant en technische ruimte bevinden. De constructieve opbouw van de aanbouw bestaat eveneens uit een volledige kolommenstructuur. Hier is echter voor de stabiliteit gekozen voor zogenoemde ‘Willemsankers’. Deze zijn, op enkele plaatsen, aan de binnenzijde van de ramen gesitueerd. Over de middenlijn van het gebouw ligt deels een vide waarin de trappen, lift en ook de toilet groepen en douchegelegenheden bevinden. De binnenwanden in de aanbouw bestaan voornamelijk uit metal-stud wanden. Deze niet dragende wanden kunnen moeiteloos verwijderd worden. Er ontstaat dan een grote vrije ruimte.

Bestemming
De huidige bestemming is conform het vigerende bestemmingsplan Kantoor. Per brief heeft de gemeente aangegeven medewerking te verlenen aan de functiewijziging naar Wonen en naar Maatschappelijke doeleinden voor het vestigen van een school.

Verkoopprocedure
De verkoop vindt plaats bij openbare inschrijving. De Staat heeft de mogelijkheid geboden een bieding onder voorwaarden in te dienen. Er kon zowel een onvoorwaardelijke als voorwaardelijke bieding worden uitgebracht. Uitsluitend voorwaarden ten aanzien van de financiering met betrekking tot aankoop van het object werden aanvaard.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft vanaf 8 november 2018 tot en met 11 april 2019 een Biedboek beschikbaar gesteld. Deze kon u digitaal bestellen voor € 75,00 op Biedboek.nl.

Planning verkoopprocedure
- 8 november 2018: start openbare inschrijving
- 11 april 2019 11.00 uur: uitbrengen van een bieding (voorwaardelijk en/of onvoorwaardelijk)
- 6 juni 2019 (in beginsel): gunning

Vragen kunt u schriftelijk stellen via biedboek@rijksoverheid.nl.

Status procedure  

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase (huidige status)
  •  Koopovereenkomst
  •  Levering
Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (988 KB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Dhr. J. Grajer
Telefoon: 088 115 80 20
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod