Voormalig belastingkantoor
Vroedschapstraat 15
te Gorinchem

Te koop

0

Objectinformatie

Adres: Vroedschapstraat 15, 4204 AJ Gorinchem
Huidig gebruik: Vastgoedbescherming
Bestemming: Kantoor
Oppervlakte (BVO): ca. 6.484 m²
Perceelgrootte: 4.886 m²
Bouwjaar: ca. 1976

Voormalig belastingkantoor te Gorinchem

Het Rijksvastgoedbedrijf biedt middels een openbare inschrijving zonder voorselectie via Van Vliet bedrijfsmakelaars te koop aan: Het vrijstaande, voormalige belastingkantoor gelegen aan de Vroedschapstraat15 te Gorinchem.

Omschrijving
Het vrijstaande, voormalige belastingkantoor is in twee fasen gerealiseerd en omvat circa 5.728 m² v.v.o. kantoorruimte en is gelegen op 4.886 m² eigen grond. Het oorspronkelijke gebouw (fase 1) is gerealiseerd in 1976 en bestaat uit twee bouwlagen en een dakopbouw. De aanbouw is gerealiseerd in 1992. De aanbouw bestaat uit parkeerplaatsen en een fietsenstalling op maaiveldniveau. Daarboven bevinden zich drie bouwlagen kantoor en een grote dakopbouw waar het voormalige bedrijfsrestaurant en de technische ruimte gesitueerd zijn. Op eigen terrein zijn in totaal circa 92 parkeerplaatsen aanwezig.

De huidige bestemming betreft ‘Kantoor’. De gemeente Gorinchem heeft echter aangegeven dat zij onder voorwaarden bereid zijn medewerking te verlenen aan de functiewijziging naar wonen of maatschappelijke doeleinden voor het vestigen van een school.

Locatie
Het object is gelegen in een woonomgeving in de Gildenwijk, nabij diverse voorzieningen als het Beatrix Ziekenhuis, winkelcentrum Piazza Center, treinstation Gorinchem en het stadscentrum. De locatie biedt daarnaast uitstekende verbindingen van en naar de uitvalswegen A15 en A27.

Bestemming
Bestemmingsplan : Gildenwijk;
Planstatus : onherroepelijk (vastgesteld 23 juni 2013);
Enkelbestemming : ‘Kantoor’;
Dubbelbestemming : ‘Waarde archeologische verwachtingen hoog PM2’;
Maximum bouwhoogte : 16 meter.

In de brief van de gemeente Gorinchem van 13 september 2018 heeft de gemeente besloten medewerking te verlenen aan het verzoek van de Staat tot het wijzigen van het gebruik naar de functie wonen onder de in de brief opgenomen voorwaarden. Naast de functie wonen staat de gemeente positief tegenover de functie maatschappelijke doeleinden voor het vestigen van een school. Voornoemde brief is op aanvraag beschikbaar.

Afmetingen BVO
Begane grond 1.254,99 m²
1e verdieping 2.377,81 m²
2e verdieping 1.412,99 m²
3e verdieping 949,12 m²
4e verdieping 489,46 m²
Totaal: 6.483,97 m²

Het NEN-meetcertificaat is op aanvraag bij de makelaar beschikbaar.

Energielabel
Op het object is energieklasse C van toepassing. Het energielabel is op aanvraag bij de makelaar beschikbaar.

Verkoopprocedure
De verkoop vindt plaats bij openbare inschrijving zonder voorselectie. Voor de procedure van de verkoop bij inschrijving verwijzen wij u naar de website en de brochure van de makelaar.

Nadere informatie / bezichtiging
De makelaar kan u eventueel toegang verschaffen tot de digitale dataroom en een afspraak inplannen voor een vrijblijvende bezichtiging.

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Van Vliet bedrijfsmakelaars
Contactpersoon:
Telefoon: 0180 - 43 43 43
E-mailadres: info@vanvliet.net

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod