Objectinformatie:

Adres:Vroedschapstraat 15, 4204 AJ Gorinchem
Huidig gebruik:leegstand/vastgoedbescherming
Bestemming:Kantoor
Perceelgrootte:00.48.86 ha
Bouwjaar:ca. 1976

Verwacht: Vroedschapstraat 15 te Gorinchem

Dit object is ingetrokken als marktinitiatief maar zal in het eerste kwartaal van 2018 door middel van een openbare inschrijving te koop worden aangeboden. Het Rijksvastgoedbedrijf treft nu de voorbereidingen hiervoor.

Omschrijving object
Het object ligt in een woonwijk op loopafstand (ca 600 m) van het NS-station en van het centrum van de stad. De locatie is ook uitstekend bereikbaar met de auto (A27, A15) Er is ruime parkeergelegenheid op eigen terrein (92 plaatsen).

Het gebouw bestaat uit twee delen. Het oorspronkelijke gebouw uit 1976 en de ‘nieuwe‘ aanbouw uit 1992. Het oorspronkelijke gebouw bestaat twee bouwlagen en een dakopbouw. De constructieve opbouw bestaat uit een volledige kolommenstructuur met een betonnen kern voor de stabiliteit. Op de kern en de kunstwerkwand bij entree na, kunnen alle binnenwanden (voornamelijk de niet-dragende systeemwanden) verwijderd worden. Hierdoor ontstaat een grote, vrij indeelbare ruimte.

De aanbouw staat als het ware op poten. Naast deze ‘loze’ begane grond, waar de parkeerplaatsen en een fietsenstalling zijn gesitueerd, heeft het pand drie verdiepingen en een grote dakopbouw waarin zich het voormalige bedrijfsrestaurant en technische ruimte bevinden. De constructieve opbouw van de aanbouw bestaat eveneens uit een volledige kolommenstructuur. Hier is echter voor de stabiliteit gekozen voor zgn. ‘Willemsankers’. Deze zijn, op enkele plaatsen, aan de binnenzijde van de ramen gesitueerd. Over de middenlijn van het gebouw ligt deels een vide waarin zich de trappen, lift en ook de natte groepen bevinden. De binnenwanden in de aanbouw bestaan voornamelijk uit metal-stud wanden. Deze niet dragende wanden kunnen moeiteloos verwijderd worden. Er ontstaat dan een grote vrije ruimte.

De huidige bestemming is conform het vigerende bestemmingsplan kantoor. De gemeente staat welwillend tegenover de herontwikkeling van het complex.

Bouwjaar: 1976 (bakstenen deel) en 1992 (stalen aanbouw)
BVO: ca. 7.000 à 8.000 m2 (gebouw wordt opnieuw ingemeten)

Status procedure

  
  •  Bekendmaking/publicatie (huidige status)
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Koopovereenkomst
  •  Levering
Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (37 MB)

Contactgegevens

    
Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: De heer J. Grajer
Telefoon: 088 115 80 20
Emailadres: biedboek@rijksoverheid.nl