voormalig belastingdienstgebouw
Spuiboulevard 220
te Dordrecht

Verkocht
0

Objectinformatie

Adres:
Spuiboulevard 220, 3311 GR Dordrecht
Huidig gebruik:
leegstand/vastgoedbescherming
Bestemming:
gemengd-3 (wonen, detailhandel, kantoren, maatschappelijk, horeca-1, enz.)
Oppervlakte (BVO):
ca. 8.684 m²
Perceelgrootte:
ca. 0.11.50 ha
Bouwjaar:
ca. 1975

Verkocht: Spuiboulevard 220 Dordrecht

Op grond van de Regeling materieelbeheer rijksoverheid 2006 en zoals ook in de procedure Marktinitiatief aangegeven, kan de gemeente bij voorrang aanspraak maken op een in haar gemeente te verkopen object. De gemeente Dordrecht heeft hiervan gebruik gemaakt, en het voormalige belastingdienstgebouw aan de Spuiboulevard 220 te Dordrecht is inmiddels definitief verkocht aan de gemeente Dordrecht. Hiermee is de procedure Marktinitiatief voor dit pand beëindigd.

Omschrijving object
Het object ligt op circa 250 meter buiten het historische centrum van Dordrecht aan de Spuiboulevard, op loopafstand van het NS-station. De locatie is via de A16 ook uitstekend bereikbaar met de auto . Aan de achterzijde van het object ligt een openbare parkeergarage.

Het gebouw uit 1975 staat aan de rand van de Dordtse binnenstad. Het ontwerp is van Rgd-architect Frank Sevenhuijsen. Het gebouw heeft prefab grindbetonnen gevelelementen met aluminium gevelkozijnen voorzien van dubbel glas. De gevel van de dakopbouw is een stalen damwandprofiel met houten kozijnen met enkel glas.
De rechter gevel van het gebouw sluit aan op een nieuwbouw pand, de linker gevel staat los van de bebouwing. Aan de achterzijde ligt een klein privé parkeerterrein dat aansluit tegen een parkeergebouw.

De staat van het bezochte gebouw is goed. Het pand is goed onderhouden. Er zijn geen ernstige bouwtechnische of constructieve problemen - zoals scheurvorming door verzakking etc. - geconstateerd. De aanwezige E- en W- installaties stammen uit 1984 en 1994.

De gemeente Dordrecht wil meewerken aan de herbestemming/herontwikkeling van een aantal kantoorpanden in het gebied tussen NS-station en oude binnenstad en stelt zich coöperatief op. De bestemming volgens het vigerende bestemmingsplan is zodanig dat vele functies mogelijk zijn.

Daarnaast wordt samen met een aantal betrokken partijen door de gemeente een gedetailleerde gebiedsvisie voorbereid. De gemeente wil op deze wijze een forse impulsgeven aan het opwaarderen van dit op zich aantrekkelijk gebied aan de rand van de binnenstad.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (19 MB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon:
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod


Biedboek 10 jaar