Voormalig (water)politiebureau
Havenweg 29
te Enkhuizen

Verkocht

Vanaf 18 januari 2022 tot 23 maart 2022 was het digitale Biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Havenweg 29, 1601 GA Enkhuizen
Huidig gebruik:
Tijdelijk gebruik
Bestemming:
Maatschappelijk
Oppervlakte (BVO):
ca. 351 m²
Perceelgrootte:
ca. 621 m²
Bouwjaar:
ca. 1962

Voormalig (water)politiebureau te Enkhuizen, mogelijkheden tot herontwikkeling naar woningen

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft via een openbare inschrijving het voormalig (water)politiebureau te Enkhuizen verkocht.

Omschrijving
Het object is gelegen aan de Havenweg 29 te Enkhuizen. Het betreft een perceel eigen grond van 621 m2 met een bebouwing van 351 m2 (BVO). Het object is kadastraal bekend als gemeente Enkhuizen, sectie F, nummer 3370.

Het object is tot en met 31 december 2016 in gebruik geweest bij de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie. Waarna het object in gebruik is genomen door leegstandsbeheer.

Het object heeft een definitief energielabel C, welke geldig is tot 27 augustus 2022. Voor de overdracht zal een nieuw definitief energielabel worden opgesteld. Vanwege andere rekenmethode kan het leiden tot een andere uitkomst.

De indeling is als volgt:
Op de begane grond bevindt zich de entree, een receptie, een kantoor, de kleedruimtes, een keuken, een opslag, een binnentuin, twee garages en een fietsenstalling. De eerste verdieping bevat drie kantoorruimtes en een technische ruimte. Aan de achterzijde van het object is een parkeerterrein op eigen grond welke een ontsluiting heeft aan de Paktuinen.

Ligging
De locatie van het object is zeer gunstig te noemen. Gelegen op een centrale locatie tussen 2 havens in de binnenstad van Enkhuizen. Het centrum met vele winkels, restaurants en het park liggen op loopafstand. De bereikbaarheid is ook zeer gunstig met het NS station op 170 meter afstand en op slechts 40 autominuten van Amsterdam.

Mogelijkheden en bestemming
Het object heeft de enkelbestemming “maatschappelijk” en de dubbelbestemming “waarde archeologie 2”, “beschermd stadsgezicht” en “waterstaat- waterkering”.

De gemeente Enkhuizen heeft bevestigd beginselmedewerking te verlenen om te trachten planologische medewerking te verlenen aan een herontwikkeling met woningbouw.

Het betreft hier een kleinschalige binnenstedelijke herontwikkeling. De gemeente heeft in samenwerking met Breen stedenbouw richtlijnen en aandachtspunten opgesteld voor een kwalitatieve herontwikkeling. De beginselmedewerking geldt voor een periode van twee jaar vanaf 22 juli 2021.

De richtlijnen en aandachtspunten die zijn opgesteld door de gemeente hebben betrekking op nieuwbouwwoningen aan de zijde van de Havenweg en aan de Paktuinen.
De beginselmedewerking van de Gemeente Enkhuizen is opgenomen in het Biedboek.

Voor nadere informatie over het vigerend bestemmingsplan of vragen over de beginselmedewerking wordt verwezen naar de website van de gemeente Enkhuizen.

Verkoopprocedure
Het object zal verkocht worden via een openbare inschrijving met voorwaardelijke- en onvoorwaardelijke biedingen. Een uitgebreide omschrijving van de verkoopprocedure en -voorwaarden vindt u in het Biedboek. Het Biedboek met bijlagen is vanaf 18 januari 2022 beschikbaar en kunt u voor € 75,- bestellen via deze pagina. Na ontvangst van uw betaling zal het Biedboek worden vrijgegeven en beschikbaar zijn op uw persoonlijke pagina. Het verwerken van uw betaling duurt ca. 3 werkdagen.

Belangrijke datums
- 18 januari 2022: start openbare verkoop: Biedboek met bijlagen beschikbaar
- 25 maart 2022 om 11.00 uur: indienen biedingen
- 24 juni 2022 (in beginsel): gunning

Meer informatie?
Heeft u vragen dan kunt u deze stellen door een e-mail te sturen naar biedboek@rijksoverheid.nl.

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Mevrouw S. Visser
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod