Fort Penningsveer Haarlemmerliede
Penningsveer 1-2
te Haarlemmerliede

Verwacht

0

Objectinformatie

Adres:
Penningsveer 1-2, 2065 AM Haarlemmerliede
Huidig gebruik:
Verhuurd aan Stichting Fort Penningsveer
Bestemming:
Maatschappelijk
Perceelgrootte:
48.008 m²

Fort Penningsveer, Penningsveer 1-2 te Haarlemmerliede in verhuurde staat

Binnenkort start het Rijksvastgoedbedrijf met de verkoop middels openbare inschrijving van Fort Penningsveer bestaande uit een fortgebouw met verdedigingswal, fortgracht en fortwachterswoning, behorende tot de Stelling van Amsterdam.

Het fortgebouw en de fortwachterswoning zijn aangemerkt als provinciaal monument. Tevens is er een loods aanwezig op het terrein. Het geheel is verhuurd aan Stichting Fort Penningsveer die de fortwachterswoning, de loods en delen van het fortgebouw tegen commerciële huurprijzen onderverhuurt.

Omschrijving
Het betreft een fort “type A”, gebouwd omstreeks 1901, dat bestaat uit betonnen ruimten bedekt met aarde en voorzien van een omwalling. De belangrijkste functie van het fort was het bieden van spervuur om de naderende vijand tegen te houden. Het fortgebouw is geheel gerenoveerd. Het totale bruto vloeroppervlakte bedraagt circa 2.180 m² (circa 1.368 m² vvo).

De fortwachterswoning is rond 1935 gebouwd en diende als dienstwoning van de fortwachter die het fort bewaakte en het onderhield als er geen garnizoen aanwezig was. De woning is traditioneel gebouwd. De gevels bestaan uit metselwerk en hout. Het dak heeft een houten constructie en is gedekt met pannen. De buitenkant van de fortwachterswoning is in 2018 geheel gerenoveerd. Het totale bruto vloeroppervlakte bedraagt circa 225 m² (circa 180 m² go).

De loods is gebouwd omstreeks 1953 en heeft een stalen constructie. Het dak bestaat uit golfplaten en is voorzien van lichtstraten. Het totale bruto vloeroppervlakte bedraagt circa 1.074 m² (circa 1.047 m² vvo).

Het geheel bestaat uit 4 kadastrale percelen met een totale oppervlakte van 48.008 m². Er kan op eigen terrein geparkeerd worden.

Ligging
Fort Penningsveer is landelijk gelegen aan de rivier de Liede nabij buurtschap Penningsveer. Haarlemmerliede is het dichtstbijzijnde dorp maar ook de stad Haarlem is in de buurt. Het nabijgelegen recreatiegebied Spaarnwoude biedt veel wandel- en fietsroutes en is omringd door water.

De landelijke en waterrijke omgeving biedt enerzijds dus volop rust terwijl anderzijds op relatief korte afstand stedelijke en recreatieve voorzieningen aanwezig zijn.

De bereikbaarheid met de auto is goed. Via de A200 en A9 zijn steden als Alkmaar, Amsterdam, Haarlem en Utrecht goed bereikbaar. Het dichtstbijzijnde station is Haarlem-Spaarnwoude op ongeveer 20 minuten lopen van het fort.

Kortom: een mooie en rustige omgeving geschikt als uitvalsbasis naar stad en natuur.

Mogelijkheden en bestemming
Het fort is gelegen in het vigerende bestemmingsplan ‘BP Buitengebied’, vastgesteld op 24 juni 2014. Voor de gehele locatie is een enkelbestemming ‘Maatschappelijk’ en gebiedsaanduiding ‘Luchtvaartverkeerzone – lib 2.2.3’ van toepassing. Verder zijn er op een gedeelte van de locatie dubbelbestemmingen ‘Waarde – Archeologie 4’ en ‘Waterstaat – Waterkering’ van toepassing.

Voor meer informatie wordt verwezen naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Verkoopprocedure
Het Rijksvastgoedbedrijf treft op dit moment de voorbereidingen voor de openbare verkoop van Fort Penningsveer. U kunt zich registreren op Biedboek.nl en aanmelden voor de mailalert. U ontvangt dan automatisch bericht als de status wijzigt. Wanneer het object de status "Te Koop" heeft is het biedboek beschikbaar.

Vragen kunt u stellen via biedboek@rijksoverheid.nl.

Status procedure  

  •  Bekendmaking/publicatie (huidige status)
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (11 MB)

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Dhr. J. Blok
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod