Rijksmonumentaal herenhuis 'Portugal'
Lange Houtstraat 11
te Den Haag

Verkocht
0

Objectinformatie

Adres:
Lange Houtstraat 11, 2511 CV Den Haag
Huidig gebruik:
Maatschappelijk
Bestemming:
Gemengde bebouwing
Oppervlakte (BVO):
ca. 1.199 m²
Perceelgrootte:
ca. 00.04.80 ha
Bouwjaar:
ca. 1750

Verkocht via makelaar: Lange Houtstraat 11 te Den Haag

Op 4 juni 2015 is via een makelaar het Rijksmonumentaal Herenhuis “Portugal” gelegen aan de Lange Houtstraat 11 te Den Haag verkocht.

Algemeen:
Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt via Nadorp Bedrijfsmakelaars een markant en stijlvol rijksmonumentaal herenhuis 'Portugal'. De sfeervolle details, de rijke geschiedenis en de ruime bestemmingsmogelijkheid maken dit pand tot een uniek beleggingsobject. Het is gebouwd in de 18e eeuw, bestaat uit vier lagen, een kleine kelder, achtertuin en is op dit moment verhuurd aan een semi overheidsinstelling.

Het pand heeft een gevel in Lodewijk XIV-stijl met natuurstenen plint en versierde middenpartij. In het pand zijn twee stijlkamers in Lodewijk XIV-stijl. De aard van de bouw van het object is traditioneel met gevels opgetrokken uit mestelwerk, een houten dak bedekt met pannen en houten kozijnen. Het gebouw wordt verwarmd door een verwarmingsketel die gesitueerd is in de kelder. De besloten achtertuin is voorzien van bestrating.

Locatie:
Het object is gelegen in het centrum van Den Haag op loopafstand van het Plein, het Binnenhof en het Centraal Station. De directe omgeving van het herenhuis is zeer divers en gemengd en bestaat o.a. uit woningen, voornamelijk herenhuizen, restaurants maar ook een dependance van de Universiteit Leiden, sociëteiten en bankgebouwen. Het object is gelegen op korte loopafstand van diverse winkels (Korte-, Lange Poten, het Spui) en het openbaar vervoer.

Oppervlakte:
De totale oppervlakte bedraagt circa 1.199 m² BVO (912 m² VVO) kantoorruimte, is verdeeld over vijf bouwlagen, als volgt opgebouwd:

Verdieping Metrage b.v.o.
Kelder : circa 28 m²
Begane grond : circa 318 m²
Tussenverdieping : circa 37 m²
1e verdieping : circa 316 m²
2e verdieping : circa 251 m²
3e verdieping : circa 249 m²
Totaal : circa 1.199 m²

Parkeren:
Er zijn openbare parkeergelegenheden in de nabij gelegen ondergrondse parkeergarages van het Plein en het Malieveld, alsmede langs de openbare weg.

Bereikbaarheid:
Auto De ligging is gunstig ten opzichte van de uitvalswegen A12/Utrechtsebaan (richting Amsterdam-Rotterdam-Utrecht) en N44/A44 (richting Wassenaar-Leiden-Amsterdam).

Openbaar vervoer:
Het Centraal Station ligt op nog geen 5 minuten loopafstand.

Makelaar:
Nadorp Bedrijfsmakelaars N.V.
Jeroen M. Steenbergen RT RMT
Jan Willem Frisolaan 3
2517 JS DEN HAAG
Telefoon: +31 (0)70 - 375 75 30
Email: jeroen@nadorp.nl

Meer informatie via deze link:

Lange Houtstraat 11 te Den Haag

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Nadorp Bedrijfsmakelaars N.V.
Contactpersoon: Jeroen M. Steenbergen RT RMT

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod