Kasteeldomein Groendaalheyde
Terlindenlaan 12-14
te Overijse

Verkocht
0

Objectinformatie

Adres:
Terlindenlaan 12-14, B-3090 Overijse
Huidig gebruik:
Kasteelvilla in gebruik (leegstandsbeheer) en conciërgewoning verhuurd (tot 1 oktober 2021)
Bestemming:
Groengebied met semi-residentiële functie
Perceelgrootte:
ca. approx. 19,153 m²

Kasteeldomein Groendaalheyde in Overijse

Let op: dit object wordt aangeboden door de Vlaamse Belastingdienst - Afdeling Vastgoedtransacties en valt daarmee buiten de verkoopprocedures van het Rijksvastgoedbedrijf. Neem voor meer informatie contact op met de Vlaamse Belastingdienst. De Vlaamse overheid is lid van PuRE-net. PuRE-net (het Public Real Estate Network) is een Europese organisatie die nationale (rijks)vastgoedorganisaties en ministeries verenigt die verantwoordelijk zijn voor publiek vastgoed in Europa. Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is de Nederlandse vertegenwoordiger in PuRE-net.

De Vlaamse Belastingdienst biedt te koop aan een prachtige onderkelderde kasteelvilla met twee bouwlagen onder zadeldak uit begin 20ste eeuw met diverse bijgebouwen, een conciërgewoning en parkeergelegenheid gelegen in een ruime tuin die zich uitstrekt tussen de Terlindenlaan en de Groenendaallaan.

De kelderverdieping van de villa werd gebruikt als professionele keuken. Via de statige entreehal op de begane grond zijn diverse vergaderruimten, kantoren en opslagplaatsen bereikbaar. De twee trappen leiden naar de eerste verdieping met kantoren en vergaderruimten. De dakverdieping bevat een hele reeks kamers en sanitair. Eind jaren 90 is de villa gerenoveerd.

Door het bos, rondom de kasteelvilla en naar de verschillende bijgebouwen loopt een wandelpad. In het bos zijn twee kleinere garages welke deels vervallen zijn en één grotere garage. Aan de achterzijde bevindt zich een verharde parkeerplaats met 38 parkeerplekken omringd door een beukenhaag. Naast de parkeerplaats is een grote parkeergarage. Ooit was er een zwembad aanwezig ter hoogte van de parkeerplaats, waarvan de contouren nog aanwezig zijn.

Het perceel is L-vormig, ongeveer voor de helft bebost en volledig omheind. Het perceel heeft twee toegangen met toegangspoorten. De poort aan de achterzijde is elektrisch bedienbaar.

De perceeloppervlakte is ca. 19.153 m2 en is kadastraal bekend Overijse, 3de afdeling, sectie O, percelen 27 M 35 P0000 , 27 N 35 P0000 en 27 K 35 P0000.

Omgeving
Het kasteeldomein ligt tussen Terhulpen en Overijse. Met de auto zijn de op- en afritten van de E411 dichtbij gelegen en is Brussel op 30 minuten rijden bereikbaar. Per openbaar vervoer is het domein goed bereikbaar. Het treinstation Terhulpen is op één kilometer afstand. Vanaf het treinstation rijden S treinen naar Brussel. Op vijf minuten loopafstand is een school.

Mogelijkheden en bestemming
De huidige bestemming is 'Groengebied met semi-residentiële functie'.

Het domein wordt verkocht als administratief / polyvalent gebouw met bijgebouwen (gelijk aan het voorgaande gebruik).

De kasteelvilla is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed.

Op dit moment is de kasteelvilla in gebruik in het kader van leegstandsbeheer. De conciërgewoning wordt verhuurd als woonhuis, waarbij de huuovereenkomst op 1 oktober 2021 eindigt. Op het complex bevindt zich een elektriciteitscabine met een erfpachtovereenkomst voor 99 jaar.

Overig
Bodemattesten d.d. 03/02/2021 – blanco.
EPC-waarde: 281 kWh/m² (woning) en 360 kWh/m² (kasteelvilla).
Elektrische keuring d.d. 03/02/2021 (woning) en d.d. 09/01/2020 (kasteelvilla).

Verkoopprocedure
Het object wordt verkocht uit de hand bij opbod. Biedingen kunnen uiterlijk 4 oktober 2021 worden ingediend.

De kosten van de verkoop, waaronder de publiciteitskosten en de leveringskosten, zijn ten laste van de koper.

Meer informatie
De volledige informatie en verkoopsvoorwaarden zijn te verkrijgen op aanvraag. Het is mogelijk om het object te bezichtigen. Hiervoor kunt u contact opnemen met Elke Pukas, bereikbaar via telefoonnummer +32 (0)478 66 72 69 of per e-mail elke.pukas@vlaanderen.be.

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Vlaamse Belastingdienst – Afdeling Vastgoedtransacties
Contactpersoon: Elke Pukas (referte 11073-002)
Telefoon: +32 (0)478 66 72 69
E-mailadres: elke.pukas@vlaanderen.be
Website: Vlaamse Belastingdienst – Afdeling Vastgoedtransacties

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod


Biedboek 10 jaar