Voormalig kantoorgebouw van het NIFP
Sint Servaasklooster 41
te Maastricht

Verkocht

Vanaf 8 december tot en met 17 maart tot 10.00 uur was het digitale biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Sint Servaasklooster 41, 6211 AJ Maastricht
Huidig gebruik:
kantoor
Bestemming:
gemengd gebruik
Oppervlakte (BVO):
ca. 241 m²
Perceelgrootte:
ca. 0.01.25 ha
Bouwjaar:
ca. 1770

Verkocht via openbare inschrijving: woning Sint Servaasklooster 41 Maastricht voor € 425.100,-- aan een particulier.

Vanaf 8 december tot en met 17 maart tot 10.00 uur was het digitale biedboek beschikbaar.

Omschrijving object
Het voormalig wachthuis over het Gouvernement is omstreeks 1770 in Lodewijk XVI-stijl gebouwd(Rijksmonument). Ondanks de geringe afmetingen is het zeer monumentaal van opzet. Het pand is vooral bijzonder vanwege de gevels van Naamse steen. Het aangezicht van het voormalig wachthuis wordt gedomineerd door een middenpartij, geflankeerd door brede pilasters versierd met oorlogstrofeeën en bekroond met een driehoekig fronton met stadswapen. De buitenste partijen kennen een gebogen fronton.
Dit zeer karakteristieke wachtgebouw is te gebruiken als kantoorruimte en woning. De bestemmingsaanduiding is Gemengd-1 met als laatste gebruiker het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) voor kantoordoeleinden. De conclusie van de Monumentenwacht van 4 februari 2015 is dat de constructieve toestand (casco) van het gebouw goed is en de onderhoudstoestand redelijk.

Dit karakteristieke kantoorobject is voorzien van vele authentieke details waardoor het zeer geschikt is voor de ontvangst van gasten. Het pand ligt in de directe omgeving van het Vrijthof, een van de bekendste pleinen van Nederland, waar jaarlijks diverse culturele evenementen worden georganiseerd. Een ideale locatie voor het vestigen van uw kantoor in een uiterst sfeervolle omgeving. Het Vrijthof is het bruisende hart van Maastricht waar om heen het gehele stadscentrum is opgebouwd. Dit unieke object is gelegen op de y-splitsing van Sint Servaasklooster en Papenstraat, direct tegenover het in 1930-1935, naar ontwerp van Rijksbouwmeester G.C. (Kees) Bremer gebouwde, Gouvernement van Limburg (thans in gebruik bij de Rijksuniversiteit Maastricht). Midden in het hart van het historische stadscentrum van Maastricht.

Verdeeld over 2 verdiepingen is er in totaal ca. 220 m² kantoorruimte (per verdieping ca. 110 m² VVO) beschikbaar. Voor het pand is een parkje met een stenen beeld van Maria met kind(Onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee), onder een zespuntige ster. Het staat op een sokkel waarop een acht rozenkrans biddende figuren, deelnemend aan de bidweg.

Bereikbaarheid met eigen vervoer is goed. De aansluiting op de autosnelweg A2/E25 is zeer nabij, alsmede de aansluiting op de Maastrichtse ringwegen N278 of N501. Treinstation en bushalte zijn op loopafstand. Er is geen buitenruimte of parkeergelegenheid op eigen terrein, echter in de directe omgeving op loopafstand wel. Zoals Q-Park Vrijthof andere parkeergarages Q-Park Mosae Forum en O.L. Vrouweplein).

Verkoopproces
Het Sint Servaasklooster zal bij openbare inschrijving worden verkocht. Voorafgaand aan de openbare inschrijving krijgen belangstellenden gelegenheid het object te bezichtigen.
Belangstellenden kunnen vervolgens een onvoorwaardelijke bieding uitbrengen. Zij moeten uiterlijk 17 maart 2016, 10:00 uur een bieding inleveren bij de notaris middels het model inschrijfformulier onvoorwaardelijke bieding.

De Staat onderzoekt de aanvaardbaarheid van de onvoorwaardelijke biedingen. De Staat beslist over het al dan niet aanvaarden van de biedingen en omtrent de gunning aan degene met de meest aanvaardbare bieding. Tevens is de Staat gerechtigd de gunning, onder voorbehoud zonder opgaaf van redenen, afhankelijk te stellen van de uitkomst van een integriteits- en/of solvabiliteitsonderzoek.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Walter Kemp
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod